2021/2022 - NKA Pécs/A – Atom City-Atomerőmű SE U16/A 77-57
15
May
2022
2021/2022 - NKA Pécs/A – Atom City-Atomerőmű SE U16/A 77-57
2022. május 15.  |  18:00
A tét nagyságának megfelelően idegesen, kapkodva kezdték a kadett fiú döntőt a csapatok, négy perc elteltével 4-2-re vezetett az NKA. Jan Pavlik 10-2-es pécsi vezetésnél elégelte meg a látottakat, a sok eladott paksi labdát, kihagyott helyzeteket és kért időt. Hiába, ugyanis nagyon nem talált magára az Atomerőmű a szigorúan és jól védekező pécsiek ellen, amely ekkor ráadásul óriási fölényben volt a lepattanók megszerzésének terén is (8. perc 15-2). Az utolsó két percre összekapták magukat a paksiak, Bene hármasa is bement, 17-9-ről indult a második felvonás.
 
Egy kicsit megállt a támadójáték a folytatásban, négy percig mindössze Vajda találatát jegyezhettük fel, a Paks pedig az ötödik percben szerezte meg a második tíz perc első kosarát, Pavlik Botond révén. Többen is hozzátettek a Pécs játékához, a túloldalon pedig a paksiak legjobbja, az ekkor már 3 személyinél járó Kékesi is megszerezte első pontjait, majd Pavlik második hármasával szorossá vált a mérkőzés (27-22). Óriási elánnal buzdította a lelátó népe Bojan Salatic tanítványait, de a pécsi mester időkérése után felpezsdült, még nyíltabb lett a mérkőzés, és minimális előnye maradt a Pécsnek a nagyszünetre (32-31).
 
A házigazdák szempontjából nézve jókor jött a pihenő, mert a fordulás után őrült iramban kezdett a Pécs, fokozatosan hagyta ott ellenfelét, 44-35 állt az eredményjelzőn a 25. percben. Lukácsi Gábor ellenállhatatlanul kosárlabdázott, a pécsiek hátvédje 21/9 pontnál járt a harmadik negyedben. Egyre jobban távolodott ellenfelétől az NKA, a záró játékrésznek tíz pontos előnnyel vághattak neki (55-45).
 
Becsülettel hajtott a Paks, de rá tudtak tenni a pécsi srácok még egy lapáttal, Lukácsi negyedik hármasa is bevágódott a gyűrűbe. Nem telt el két perc, még rátett nyolcat a tíz pontos előnyére nyolcat a házigazda. Harcoltak, mentek előre Kékesiék, de ezen a vasárnapon legyőzhetetlenek voltak a pécsi srácok, húsz pontos győzelmüknek köszönhetően megérdemelten akaszthatták Lukácsiék nyakába az aranyérmet!
 
Bojan Salatic: Nagyon büszke vagyok a srácokra, ez az ő győzelmük, ők a főszereplők, övék a trófea! Köszönöm a szervezőknek, a stábomnak az egész éves munkáját. Ez egy mérföldkő a sok közül, nem dőlhetünk hátra, nagyon sok munka áll mindenki előtt! Gratulálok az összes döntős csapatnak, nagyon magas színvonalú tornát játszhattunk.
 
Jan Pavlik: Nagy gratuláció jár az RKA csapatának, megérdemelték a bajnoki címet! Viszont még nagyobb gratuláció jár az Atom Citynek, mert nekünk ez a második hely kiváló eredmény, amelyet nagyra kell értékelni főleg, ismerve a csapatunk hátterét! Gratulálok mindenkinek a legjobb nyolcba jutásért! Hajrá a továbbiakban!
 
 
NKA Pécs/A – Atom City-Atomerőmű SE U16/A 77-57 (17-9, 15-22, 23-14, 22-12)
 
NKA Pécs/A: Lukácsi 28/12, Fonyó 13, Szita 8/3, Mezőfi -, Angyal 12. Csere: Vajda 6, Teszárik 2, Pap 8/6, Kiss-Keve -, Emelize -, Balázs -. Vezetőedző: Bojan Salatic.
 
Atom City-Atomerőmű SE U16/A: Pavlik 19/9, Solymosi -, Kékesi 19/3, Arató -, Kupai 10/3. Csere: Gulyás 5/3, Bene 3/3, Pajor 1, Barcza -, Nagy -, Somodi -, Kovács -. Vezetőedző: Jan Pavlik.

Vármegyei szövetségek