Légiós körkép: Hanga jó formában, a Real nem
27
Mar
2022
Légiós körkép: Hanga jó formában, a Real nem
2022. március 27.  |  20:34
Ezen a héten két összecsapást vívott a Real Madrid az Euroligában, és mindkét találkozót elbukta - előbb az Anadolu Efestől kapott ki a királyi gárda egy gyenge negyedik negyednek köszönhetően (93-90), a Maccabi Playtika Tel Aviv otthonában pedig nagyon hasonló volt a forgatókönyv (75-74). Az utóbbi időben többször is nagyon hasznosan játszó Hanga Ádám a törökök ellen 14 pontot és 2 pattanót, az izraeliekkel szemben pedig 8 pontot, 7 pattanót és 2 gólpasszt jegyzett, csapata azonban már csak 18-8-cal áll - igaz, így is második a tabellán. A spanyol bajnokságban az Urbas Fuenlabrada látogatott a Realhoz ma délben, és a hazaiak ezúttal nyerni tudtak (92-77), így maradtak másodikok az ACB Ligában is (19-6). Hanga ezúttal 5 pontot, 4 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett - tette mindezt mindössze 6 játékperc alatt.
 
A Joventut Badalona is kikapott a nemzetközi porondon, méghozzá a Boulogne Metropolitans 92 vendégeként (86-78), a spanyolok azonban így is vezetik az A csoportot (11-4). Maronka Zsombort nem nevezték erre a mérkőzésre. Az ACB Ligában a listavezető Barcelonát fogadta a badalonai alakulat, és nagyszerű második negyedére alapozva megverte a katalán sztáralakulatot (83-72). Maronka ezen a találkozón 3 másodpercnyi játéklehetőséget kapott.
 
A török élvonalban borzasztóan nehéz helyzetbe került Filipovity Márkó csapata, a HDI Sigorta Afyon Belediyesi, miután kulcsmeccset bukott el közvetlen riválisa, az Aliaga Petkim Spor ellen, méghozzá tükörsimán (109-87). Filipovity 7 ponttal és 5 pattanóval próbálta segíteni csapatát. Ma kora délután is játszott az együttes, a Bahcesehir Koleji otthonában lépett pályára, és újfent nagyarányú vereséget szenvedett (105-77), így 4-21-gyel az utolsó helyen áll - a magyar válogatott játékos 6 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt tett a közösbe.
 
A Niigata Albirex egy meccset játszott a héten, ezen 77-62-re kikapott a Shimane Susanoo Magictől, így 5-36-tal továbbra is utolsó. Rosco Allen ezúttal 10 pontot és 10 pattanót jegyzett.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia jövő héten, illetve egy hétre rá vívja a FIBA Europe Cup elődöntőjét a dán Bakken Bears ellen. A gárda tegnap este a második helyen álló és nemrég Tornike Shengeliával és Daniel Hackett-tel erősítő Virtus Segafredo Bologna otthonában kikapott a Serie A-ban (78-70), így jelenleg az ötödik pozícióban található (12-11). Mikael Hopkins a Bologna ellen is csapata egyik legjobbja volt 14 pontjával és 7 lepattanójával (14 VAL).

Vármegyei szövetségek