U17-es női világbajnokság: Sokismeretlenes csoportban a magyar csapat
22
Mar
2022
U17-es női világbajnokság: Sokismeretlenes csoportban a magyar csapat
2022. március 22.  |  15:50
Ma délután, a frissen átadott Magyar Kosárlabdázás Házában tartották az idei U17-es női világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását. A tornára 2022. július 9. és 17. között Magyarországon, Debrecenben kerül sor.
 
A mai eseményt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter és a FIBA főtitkára, Andreas Zagklis nyitották meg. A sorsoláson főszerepet kapott Magyarország első Euroliga-győztes játékosa, Ivkovicné Béres Tímea.
 
A magyar csapat az A csoportba került, ahol Mexikó biztosan az ellenfele lesz. A közép-amerikai ország mellett az az európai nemzet került még az A csoportba, amely Oroszország helyett fog indulni, és amelynek kilétéről a FIBA később dönt. A kvartett negyedik tagja a júniusi U16-os Ázsia-bajnokság második helyezettje lesz.
 
A csoportokból mind a négy csapat továbbjut a nyolccaddöntőbe, a helyezés azonban az egyenes kieséses ágak miatt rendkívül fontos. A mieink négyesében sok még az ismeretlen, de előzetesen jó esélyekkel várhatjuk a debreceni eseményt.
 
 
A 2022-es U17-es női világbajnokság csoportbeosztása:
 
A csoport: Mexikó, MAGYARORSZÁG, Európa*, Ázsia 2**
B csoport: Ázsia 1, Franciaország, Argentína, Szlovénia
C csoport: Egyiptom, Kanada, Spanyolország, Ázsia 3
D csoport: Németorszűg, USA, Mali, Ázsia 4
 
*: Később dönt arról a FIBA, hogy ki kapja Oroszország helyét.
**: A június 24-30. között megrendezendő U16-os Ázsia-bajnokság második helyezettje.
 
 
 

Vármegyei szövetségek