Légiós körkép: Mikael Hopkins a hét csapatában a FIBA Europe Cupban
17
Mar
2022
Légiós körkép: Mikael Hopkins a hét csapatában a FIBA Europe Cupban
2022. március 17.  |  13:45
Az elmúlt 10 napban a Real Madrid két Euroliga-mérkőzést játszott. Az elsőn 65-62-es vereséget szenvedett a királyi gárda a Crvena zvezda otthonában, ezt követően azonban hosszabbítás után verte az AX Armani Exchange Milanót (92-88), így 21-7-tel továbbra is második a tabellán. Hanga Ádám a szerbek ellen sokoldalú teljesítményt nyújtott (4 pont, 5-5 pattanó és gólpassz), az olaszok elleni találkozón viszont kevesebb mint 6 percet töltött a pályán. A Real a hétvégén a Hereda San Pablo Burgos otthonában nagyon simán diadalmaskodott (70-85), így az ACB Ligában is ott lohol a Barcelona nyomában (18-5). Hanga megint villant, 7-7 pont és pattanó, valamint 4 gólpassz került a neve mellé.
 
A Joventut Badalona továbbra is kitűnően szerepel a EuroCupban. A spanyol együttes egy másik spanyol klubtól, a MoraBanc Andorrától egyetlen ponttal kapott ki (72-71), a litván Lietkabelis Panevezyst viszont magabiztosan verte (65-50). Nagy öröm, hogy Maronka Zsombor visszatért, a litvánok elleni, két nappal ezelőtti találkozón: másfél perc alatt egy pattanó került a neve mellé. A bajnokságban újabb nagyon fontos sikert aratott a badalonai klub, hiszen egyik közvetlen riválisát, a Valencia Basketet tudta felülmúlni (76-68) - Maronka a hétvégén még nem szerepelt az együttesben.
 
Japánban a Niigata Albirex újabb két vereségen van túl - a Niigata ezúttal a keleti csoport két éllovasától, a Toyota Alvark Tokyótól (64-93) és a Kawasaki Brave Thunderstől (62-92) kapott ki tükörsimán, így már csak 5-33-as mutatója van a keleti csoport utolsó, 10. helyén. Hiába volt mindkét alkalommal csapata legjobbja Rosco Allen, ez ezúttal sem ért sikert: a magyar válogatott magasembere előbb 20 pontot, 10 pattanót és 3 gólpasszt (22 VAL) ért el, majd 21 pontot, 9 pattanót és 3 gólpasszt tett a közösbe (23 VAL).
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a hétvégén az utolsó előtti helyezett Vanoli Basket Cremona otthonában győzött a Serie A-ban (62-76), 11-10-es mérlegével pedig feljött a negyedik helyre a tabellán. Honosított válogatott centerünk, Mikael Hopkins 14 ponttal és 6 lepattanóval járult hozzá a sikerhez mindössze 19 percnyi játékideje alatt is. Az olasz klub a FIBA Europe Cupban már bejutott az elődöntőbe. Az első mérkőzést a Legia Warszawa otthonában nyerte a Reggio Emilia (68-71), méghozzá nem kis mértékben Hopkinsnak köszönhetően, aki 13 pontos, 10 lepattanós dupla-duplájával a hét csapatába is bekerült. A tegnap esti visszavágón a varsói alakulat a negyedik negyedben ledolgozta első meccsen összeszedett hátrányát, a hosszabbítás viszont a hazaiaké volt (80-75). Hopkins a második összecsapáson 5 pontot és 10 lepattanót jegyzett.
 
A törököknél nem volt a héten forduló, így Filipovity Márkó nem lépett pályára.

Vármegyei szövetségek