Légiós körkép: Filipovity dupla-duplázott a Besiktas ellen
07
Mar
2022
Légiós körkép: Filipovity dupla-duplázott a Besiktas ellen
2022. március 7.  |  13:49
A Real Madrid összesen egy mérkőzést játszott az elmúlt két hétben az Euroligában - az orosz-ukrán háború miatt a CSZKA Moszkva elleni találkozóját elhalasztották. A madridiaknak semmi nem sikerült szűk két hete, a Zalgiris Kaunas otthonában, és pocsék teljesítménnyel súlyos vereséget szenvedtek (68-47). A Madrid így most 20-6-tal második, de azt még nem tudni, mi lesz az orosz klubokkal a továbbiakban, és azzal sem, hogy mi lesz az ellenük eddig elért eredményekkel - így a jelenlegi tabella inkább csak tájékoztató jellegű. Hanga Ádám 18 perc alatt 2 pontot, 3 gólpasszt és 1 szerzett labdát ért el. A spanyol bajnokságban sem ment a Realnak a tegnapi nap folyamán: 9 pontos félidei előnyből kapott ki a királyi gárda hazai pályán, a Bitci Baskonia ellenében (72-80) - 17-5-ös mutatójával első a Madrid, de a Barcelonának kevesebb lejátszott mérkőzése van. Hanga ezen a találkozón 5 pontot és 2 lepattanót rakott a közösbe.
 
A EuroCup küzdelmei egyhónapos szünet után ezen a héten folytatódnak. A spanyol élvonalban viszont két mérkőzést is nyert a Joventut Badalona a múlt héten. Előbb egy rendkívül fontos összecsapáson győzött hosszabbításban a badalonai gárda a Río Breogán ellen (96-87) - ezen a találkozón már a nevezettek között volt Maronka Zsombor, aki sérülés miatt kihagyta az elmúlt hónapokat. A Joventut tegnap a Surne Bilbao Basket vendégeként is diadalmaskodott kitűnő első félidejének köszönhetően (71-77), így most 13-8-cal az ötödik a táblázaton.
 
Törökországban a HDI Sigorta Afyon Belediyesi nagyon simán kapott ki a Besiktas Icrypextől (66-86), így 4-18-cal az utolsó, 15. helyen áll a török élvonalban. Filipovity Márkónak nagyon jól alakult a találkozó, hiszen 16 ponttal és 12 lepattanóval zárt, 17 VAL-jával csapata legjobbja volt.
 
A japán élvonalban a Niigata Albirex újabb két vereséget gyűjtött be, ezúttal az Akita Northern Happinets ellen (92-76, 71-67), így 5-31-es mérleggel rendelkezik, és nem tudott elmozdulni a keleti csoport utolsó, 10. helyéről. Rosco Allen egyik mérkőzésen sem szerepelt.
 
Új honosított válogatottunk, Mikael Hopkins és csapata, az UnaHotels Reggio Emilia a hétvégén a Carpegna Prosciutto Pesaro ellen tudott győzni (86-77), így 10-10-zel jelenleg a hatodik az olasz élvonalban. Hopkins 15 ponttal és 4 lepattanóval segítette övéit. A FIBA Europe Cup negyeddöntőinek első mérkőzéseire szerdán kerül sor - a taljánok a Legia Warszawa otthonába, Varsóba látogatnak az első találkozón.

Vármegyei szövetségek