Tippmix Férfi NB I A csoport: A 20. forduló válogatottja
31
Jan
2022
Tippmix Férfi NB I A csoport: A 20. forduló válogatottja
2022. január 31.  |  10:03
Tegnap este ért véget a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 20. fordulója. Tele voltunk jobbnál jobb egyéni teljesítményekkel - lássuk a forduló csapatát a hatalmasat játszó körmendi MVP-vel!
 
 
Jonathan Stark - Alba Fehérvár (2)
 
Az Alba szombaton késő délután a Tiszaligetben tudott megnyerni egy olyan mérkőzést, ami már úgy tűnt, kicsúszik a székesfehérváriak kezei közül. Az, hogy ez nem így történt, és szoros végjátékban győzni tudott Matthias Zollner együttese, leginkább Starknak volt köszönhető, aki ezúttal pontszerzési képességeit bizonyította: 26 ponttal (6/11 dupla, 3/5 tripla, 5/5 büntető), 5 lepattanóval, 2-2 gólpasszal és szerzett labdával, 3 eladott labdával, illetve 6 kiharcolt faulttal zárta a találkozót 32 perc alatt 31 VAL-ért. Mindenképpen említést érdemel a 34 VAL-ig jutó Nimrod Hilliard IV, aki a Kaposvárral nagy csatában kapott csak ki Debrecenben. A tartalékos Albát sikerre vezető Stark azonban a győzelem ténye és az abban vállalt szerepe miatt is Hilliard elé került ezúttal a rangsorban.
 
CJ Bryce - HÜBNER Nyíregyháza BS (6)
 
A Nyíregyháza nagy csatát vívott a Körmenddel, az utolsó percekben kikapott a vasi piros-feketék otthonában, de ez nem Bryce-on múlt, aki sokadik alkalommal szerepel már a legjobbak között. Ezúttal 25 pont (7/8 dupla, 3/4 tripla, 2/2 büntető), 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2-2 szerzett és eladott labda, valamint 2 kiharcolt személyi hiba került a neve mellé, ami 38 perc alatt összesen 33 VAL-t jelentett.
 
Yordan Minchev - MVM-OSE Lions (4)
 
Az OSE nagyon fontos sikert aratott Pakson, a bolgár válogatott Minchev pedig mostanában már nem először nyújt kiemelkedő produkciót - ezúttal 26 pontot (6/8 dupla, 4/4 tripla, 2/4 büntető), 10 lepattanót, 3 gólpasszt, 4 eladott labdát és 3 kiharcolt faultot, 34 perc alatt 34 VAL-t jegyezhettek fel a neve mellé a statisztikusok.
 
Wayne Martin Jr. - Kaposvári KK (2)
 
Hilliard kimaradt ezúttal egyes poszton, Martinnak viszont egyértelmű helye volt a forduló csapatában, miután parádés támadójátékot mutatott be. 35 ponttal (16/20 dupla, 0/1 tripla, 3/5 büntető), 11 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 4 kiharcolt személyi hibával, 40 perc alatt 45 VAL-lal zárt a DEAC elleni kétpontos vereség során - legkevésbé sem rajta múlott, hogy a Kaposvár kikapott. A 32 VAL-ig jutó Bognár Kristóf is kiválóan játszott a Szedeák Kecskemét elleni kiütéses sikere során, Martin azonban annyira kiemelkedett, hogy nem lehetett mást berakni négyes posztra, csak őt.
 
Wesley Gordon - Egis Körmend (4)
 
Centerben is voltak jó teljesítmények, elég csak a tegnap este 35 VAL-t hozó Veljko Brkicre gondolni. Ez a poszt azonban még annyira sem volt kérdéses, mint a négyes, miután Gordon káprázatos produkcióval rukkolt elő a Nyíregyháza ellen: 26 ponttal (10/12 dupla, 6/6 büntető), 11 lepattanóval, 5-5 gólpasszal és blokkal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 8 kiharcolt faulttal, 35 perc alatt 52 VAL-lal vezette sikerre övéit. Ez volt messze a legjobb produkció a forduló során, nyert is az Egis Körmend, úgyhogy nem kérdés, ő a forduló MVP-je.

Vármegyei szövetségek