A Csatát fogadja a PEAC a női élvonal 10. fordulójában
04
Dec
2021
A Csatát fogadja a PEAC a női élvonal 10. fordulójában
2021. december 4.  |  11:00

Szombattól hétfőig játsszák a női élvonal tizedik fordulóját, lassan féltávhoz érkezik a pontvadászat – nézzük, milyen összecsapások következnek!

 

 

PINKK Pécsi 424 (0-9) - Atomerőmű KSC Szekszárd (9-0)             

2021. december 4. szombat       15:00

Eléggé egyértelmű a helyzet a nyeretlen és a veretlen találkozóján, az év meglepetése lenne az edzőváltáson átesett PINKK sikere még úgy is, hogy a tolnaiak hosszabb időre elveszítették egyik legjobbjukat, a pontlista vezetőjét, Nikolina Milic-et. A következő fordulóban a Sopront fogadja Zseljko Djokics együttese, jó felkészülésül szolgálhat a rangadóra ez a mérkőzés.

 

 

Vasas Akadémia (3-6) - TFSE-MTK (4-5)

2021. december 4. szombat       18:00

Közvetlen riválisok csapnak össze a fővárosi rangadón, ráadásul mindkét gárda hármas győzelmi sorozatban van, köztük bravúros diadalokkal. A Vasas a DVTK-t és a BEAC-ot, a TFSE a Csatát verte idegenben a közelmúltban, a formára tehát nem lehet panasz egyik oldalon sem – kiélezett derbire van kilátás.

 

 

DVTK (4-5) - Sopron Basket (10-0)          

2021. december 5. vasárnap      16:30

Két egy ponttal elveszített bajnoki találkozó után nem éppen a legideálisabb ellenfél következik a diósgyőrieknek, az Európa Kupás továbbjutás azonban bizonyosan jót tett a csapatmorál szempontjából a Völgyi Pétert a szezon végéig véglegesítő piros-fehéreknek. A Sopron a várakozásoknak megfelelően legyőzte a hétközi Euroliga-meccsen a francia Basket Landes együttesét, és most is esélyesként fut ki a parkettre Gáspár Dávid gárdája.

 

 

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (1-9) - ELTE BEAC Újbuda (4-5)  

2021. december 5. vasárnap      18:00

A Győr bravúros idegenbeli legyőzése után otthon botlott a Vasas ellen a BEAC, így mondani sem kell, mennyire fontos lenne a fővárosiaknak egy siker az újonc ellen. Hullámzó Balogh Judit csapatának játéka, de 4-5-ös mérlegük így sem rossz, és időnként mutatnak nagyon szép dolgokat. A BKG legutóbb kikapott a TFSE otthonában, saját csarnokukban azonban bárkire veszélyt jelenthetnek Angyal Barbaráék. Sierra Campisano legutóbb a forduló válogatottjába is bekerült, komoly csatát vívhat a palánk alatt Barnai Judittal az amerikai.

 

 

NKA Universitas PEAC (6-3) - Ludovika-FCSM Csata (6-3)            

2021. december 5. vasárnap      18:00

Azonos mérlegű együttesek rangadója következik, azonban a pécsiek három vereségüket egyhuzamban szedték össze remek 6-0-s szezonrajtjuk után. Hozzá kell tenni azonban, hogy a Sopron, a Szekszárd és a Győr múlta felül Csirke Ferenc tanítványait, így pánikra nincs ok a baranyaiaknál – rendezhetik soraikat egy Csata elleni győzelemmel. Lelik Rékáék számára véget ért a nemzetközi kupakaland, így teljes erőbedobással koncentrálhatnak a hazai pontvadászatra – sűrű a mezőny a két veretlen gárda után, minden mérkőzésnek nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál.

 

 

VBW CEKK Cegléd (3-6) - UNI Győr MÉLY-ÚT (5-4)          

2021. december 6. hétfő             18:00

A négy meccs óta nyeretlen Cegléd a legutóbb a PEAC ellen szép sikert elkönyvelő Győrt fogadja a forduló zárómérkőzésén. Dombai Rékáék kerete mélyebbnek tűnik, ugyanakkor szaladtak már bele meglepetés vereségbe a szezon során, így nem mehetnek biztosra a kék-sárgák ellen sem. Az évadot parádés formában kezdő Sabina Oroszova legutóbbi öt bajnokiján 5.8 pontot átlagolt, fontos lenne a Rába-partiaknak, hogy magasemberük visszataláljon korábbi eredményes játékához.  

Vármegyei szövetségek