Tippmix Női NB I A csoport: A 6. forduló válogatottja
25
Oct
2021
Tippmix Női NB I A csoport: A 6. forduló válogatottja
2021. október 25.  |  13:15

Tegnap este véget ért a női élvonal hatodik fordulója, több játékos is először teszi tiszteletét listánkon. Nézzük, kik voltak a legjobbak!

 

Irányító

Tenyér Zsófia – PINKK Pécsi 424 (1)

Nem volt könnyű dolga a PINKK-nek, hiszen a DVTK ellen bravúrgyőzelmet arató BEAC gárdáját fogadták a kozármislenyi lányok – nem vallottak szégyent, az első és az utolsó negyedet meg is nyerték, de végül kilenc pontos vereséget szenvedtek a fővárosiaktól. A hazaiak 22 esztendős irányítója, a korábban magát a 3x3-as szakágban is kipróbáló Tenyér Zsófia idei eddigi legjobbját nyújtotta Vanja Miljkovic együttesében: 20 pontot szórt (6/9 dupla, 0/2 tripla, 8/11 büntető), kiosztott 6 gólpasszt, elcsent ugyanennyi labdát, kiharcolt 9 szabálytalanságot, valamint egy lepattanót szedett le – a negatív oldalon 5 eladott labdát említhetünk meg. A teljes 40 percet a pályán töltötte, ezalatt 29 VAL-t ért el, így ő lett a forduló legjobb játékmestere.

 

 

Dobóhátvéd

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata (2)

Másodszor szerepel hasábjainkon a Csata pontfelelőse, ezúttal a könnyű diónak korántsem nevezhető soproni védelemmel szemben kellett helytállnia -csapata legjobbjaként 18 ponttal zárt (3/5 dupla, 3/5 tripla, 3/4 büntető) a 73-60-ra elveszített derbin. Statisztikai lapját öt lepattanó, egy gólpassz és hét kiharcolt fault mellett két eladott labda teszi teljessé, mindez 30 perc alatt 24 VAL-t jelent számára.   

 

 

Kiscsatár

Lauren Manis – VBW CEKK Cegléd (1)

Igazi ki-ki meccset nyert meg a Vasas ellen a ceglédi alakulat, egál félidő után végül négy egységgel bizonyult jobbnak Hegedűs Péter gárdája a pasarétieknél. A kék-sárgák amerikai bedobója tevékeny részt vállalt a sikerből, 20 pontjával (4/10 dupla, 2/3 tripla, 6/8 büntető) messze a mezőny legeredményesebbjeként zárt. 13 lepattanója, valamint 8 kiharcolt szabálytalansága is kiemelendő, de emellett volt még egy szerzett és három eladott labdája, valamint egy blokkja is – 36 perc alatt 31-es VAL értéket szállított.

 

 

Erőcsatár

Mérész Beatrix – ELTE BEAC Újbuda (1)

Több jó teljesítmény is érkezett már idén a BEAC fiatal magasemberétől, de a legjobbak közé eddig nem fért be – a hatodik körre ezt is abszolválta. A fentebb már említett PINKK elleni derbin 22 ponttal (9/12 dupla, 4/4 büntető) vette ki a részét csapata sikeréből, 10 lepattanójával a dupla-dupla is meglett neki. Volt még egy szerzett és három eladott labdája, két gólpassza, egy blokkja, valamint négy kiharcolt faultja, így 26 perc alatt 34-es teljesítményindexszel zárt.

 

 

Center

Beatrice Mompremier – UNI Győr MÉLY-ÚT (1)

Szinte már szokássá válik, hogy magasember lesz a forduló MVP-je a hölgyeknél, most sincs ez másképp – bár a győriek kikaptak hazai pályán az Euroligás Szekszárdtól, amerikai centerük játékán nem múlott a siker. A második éve Iványi Dalma gárdáját erősítő Mompremier masszív, 28 pontos (8/10 dupla, 12/17 büntető), 13 lepattanós dupla-duplával vétette észre magát, de 13 kiharcolt szabálytalansága is figyelemre méltó. Két-két szerzett labda és blokk mellett egy gólpasszt osztott ki, és bár hét alkalommal is eladta a játékszert, így is 45 VAL-lal zárt 32 játékperce alatt – ez toronymagasan a legjobb mutató a játéknapon, így nem volt kérdés, hogy ő a forduló MVP-je.   

Vármegyei szövetségek