FIBA Europe Cup: Nagyot küzdött, emelt fővel búcsúzott a Szedeák
29
Sep
2021
FIBA Europe Cup: Nagyot küzdött, emelt fővel búcsúzott a Szedeák
2021. szeptember 29.  |  13:43
Keddi fölényes győzelme után – tizenkilenc órával később -, ismét pályára szólítatta a FIBA a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát. A FIBA Europe Cup selejtezőjének elődöntőjében a Bundesliga előző kiírásának nyolcadik helyezettje, a medi Bayreuth volt az ellenfél.
 
Német kosarakkal indult a mérkőzés, Joesaar közelről és távolról is betalált, majd Sefereth is kosarat dobott. A Szeged nagyon nem találta a ritmust, 11-0 volt a táblán, amikor Kerpel-Fronius megszerezte az első magyar kosarat, tripla volt. A Bayreuth tetszés szerint szerezte a kosarait. 14-5-nél Szrecsko Szekulovics időt kért. Továbbra is rosszul dobott a magyar csapat, a kezekben és a lábakban is ott volt a tegnapi mérkőzés fáradtsága. Keller Iván dobott be két büntetőt a negyed végén, de ez is csak kozmetikázásra volt elég. 25-7.
 
Bognár Kristóf szerezte a második negyed első kosarát, majd Alston talált be távolról. Cook is betalált, így 7-0-al kezdte a Szeged ezt a játékrészt. A németek azonban rendezték soraikat és hiába dobott fontos triplát a sarokból Keller Iván, nem olvadt tovább a Bayreuth előnye. 31-20 volt a táblán, amikor Raoul Korner időt kért. Kevés pont született a folytatásban, sok volt rontott dobás mindkét oldalon. Bognár kosaraival nézett be tíz alá a magyar csapat, de az utolsó percben ismét a németek voltak jobbak. 41-30.
 
A Szeged a második félidő elején rögtön jelezte, nem adta fel a mérkőzést, Cook triplájával hat pontra zárkóztak és Alston is pontosan büntetőzött. A center bedobott egy ziccert is, négy volt közte. A németeket szemmel láthatóan meglepte a kemény védekezés. Persons triplája és Cook büntetői után háromra olvadt a Bayreuth előnye. 53-50-es állásnál, Alston adott egy fantasztikus blokkot. Időt kért az ellenfél. Szrecsko Szekulovics csapatának többször is lehetősége nyílt közelebb zárkózni, de kimaradtak a dobások. Persons triplája hullott be a 10 másodperccel a negyed vége előtt, de Jalalpoor még válaszolni tudott rá. 57-53.
 
Triplával kezdték a németek az utolsó negyedet, de Alston is bedobott egyet. Állandósult a németek hat pont körüli előnye, minden igyekezet ellenére nem tudtak közelebb zárkózni Bognárék. A magyarok azonban egyetlen percig sem adták fel, Alston triplájával egyre zárkózott a Szeged, hat perc volt hátra a mérkőzésből. Thornton triplája is beesett, Alston duplája volt rá a válasz. Thornton azonban nagyon elkapta a fonalat, előbb ötre, majd nyolcra nyílt az olló. Három triplát dobott zsinórban a németek amerikai légiósa. A negyed végére leért a célzóvíz az ellenfélnél, a Szeged pedig elfáradt.
 
A Naturtex-SZTE Szedeák emelt fővel térhet haza Krasznojárszkból, megmutatta, hogy nem véletlenül jutott ki a nemzetközi porondra.
 
medi Bayreuth - Naturtex-SZTE-Szedeák 84-77 (25-7, 16-23, 16-23, 27-24)
 
FIBA Europe Cup, selejtező, elődöntő
Krasznojarszk, Sever Aréna, 120 néző
Hrusa, Gedvillas, Prpa
 
medi Bayreuth: Doreth 4/3, Thornton 23/9, Joesaar 7/3, Seiferth 17, Allen 8/6. Cserék: Anim 2, Bruhnke 7/3, Jalalpoor 5, Sajus 9, Wells 2.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 25/9, Kerpel-Fronius -, Cook 19/3, Hunt -, Alston 22/6. Csere: Keller 5/3, Bognár 6.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek