Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Váradiné Szarka Ildikó
01
Apr
2021
Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Váradiné Szarka Ildikó
2021. április 1.  |  21:21
Hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége után elhunyt Váradiné Szarka Ildikó, testnevelő tanár, utánpótlás kosárlabda edző.
 
Gyerekkorától kezdve meghatározó szerepet töltött be életében a sport, a testnevelés. Középiskolai tanulmányait a Nagy Lajos Gimnáziumban végezte, ahova később – nagy vágya teljesüléseként – visszatért tanárként is. Már egyetemi évei alatt is aktív tagja volt a TF kosárlabda csapatának, 1984-től már edzőként is tevékenykedett a középiskolai utánpótlás és az egyetem tartalék csapatainál.
 
Sportolói pályafutását Szombathelyen is folytatta a Savaria NB I-es kosárlabda csapatában, de szaktudása az utánpótlás nevelés területén teljesedett ki. Oktatóként a város, illetve a megyei edzőképzésében is tevékenykedik. Szakmai felkészültsége, egyénisége, tudatos pedagógiai tevékenysége révén meghatározó személyiség.
 
2019-ig a Szombathely Városi Diáksport Bizottságának tagja, kosárlabda szakág vezető. A Vas megyei Kosárlabda Szövetség főtitkára, majd alelnöke 2011-ig, jelenleg is elnökségi tagja. 2016-tól a Magyar Diáksport Szövetség Kosárlabda Munka Albizottság elnöke. Aktívan részt vesz országos diákolimpiai döntők, országos bajnoki döntők, kosárlabda tornák szervezésében, rendezésében. Korosztályos válogatott edzőként és kiválasztással megbízott edzőként országosan is elismert szakember. Nevelt játékosai és edzői az ország számos élvonalbeli csapatában megtalálhatóak.
 
Egész pályafutása során a tanítványok szeretete, tisztelete, példamutató pedagógus hivatástudat jellemezte. Mindig a jobb működés, a fejlődés érdekében cselekedett.
 
Váradiné Szarka Ildikó áldozatos utánpótlás nevelő munkája mellett édesanyja Váradi Kornélnak, a Kecskemét vezetőedzőjének és Váradi Benedeknek, a Falco és a magyar válogatott kitűnőségének.
 
Isten nyugosztalja!
 
 
 
Fotó - bball1.hu

Vármegyei szövetségek