Női Amatőr: Szekszárdi erődemonstráció a zöld csoport csúcsrangadóján
14
Mar
2020
Női Amatőr: Szekszárdi erődemonstráció a zöld csoport csúcsrangadóján
2020. március 14.  |  10:00
Két mérkőzést, köztük egy nagy rangadót játszottak le a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban a felfüggesztés előtti napokban. A piros csoportban a Vasas simán verte a Sportdarázst. A zöld csoportban az éllovas TF II fogadta a Szekszárd második csapatát, s a csúcsrangadó hatalmas meglepetésre a tolnai fiatalok fölényes sikerével zárult.
 
 
 
Piros csoport
 
Vasas Akadémia - Sportdarázs 62-36
 
Bár a pontszerzésben eléggé magára maradó Bakó Patrícia (10 pont, 5 lepattanó, 4 eladott labda) vezette, erősen tartalékos soproniak a páros negyedekben felnőttek a feladathoz, egyenrangú ellenfelei voltak a Vasasnak, a páratlan negyedekben az akaratát ellenfelére egyértelműen rákényszerítő hazai együttes Vígh Bernadett (10 pont, 7 lepattanó), Kuncz Petra (10 pont, 6 lepattanó), Madár Eszter (9 pont, 8 lepattanó) és Szerencsés Tamara (9 pont,  4 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével simán győzött.
 
 
 
 
Zöld csoport
 
TFSE II - Atomerőmű KSC Szekszárd II 50-93
 
Aki nem látta, annak meglepő lehet az éllovas súlyos, 43 pont különbségű veresége. A TF erős összetételben, több, az előző hétvégén a Magyar Kupában bravúros 4. helyezést elért játékost felvonultató második csapatának csupán az első negyed második felében és a második szakasz közepén zónára átállva, s két egymás után akciót is triplával befejezve volt egy rövid fellángolása. E rövid periódusokat leszámítva azonban a szekszárdi fiatalok Miklós Melinda (22/3 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda), Renczes Rebeka (16/3 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda, 7 gólpassz), Holcz Rebeka (15 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda), Vincze Nikolett (13/6 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda), valamint Anamaria Pop (8-8 pont és gólpassz, 4 lepattanó) vezetésével minden tekintetben, elsősorban mozdulat- és gondolkodásgyorsaságban, valamint elszántságban, akaratban, agresszivitásban messze felülmúlták az enervált hazaiakat. A TF II csapatból egyedül Vörösházi Jázmin (12/6 pont, 3 lepattanó) jutott 10 pont fölé, így Harsányi Mária együttese fényes, fölényes győzelmet aratva térhetett haza.
 
 
 
 
Fotó - kscszekszard.hu

Vármegyei szövetségek