Jól szolgálta a felkészülést a Csehországban lejátszott két mérkőzés
29
May
2018
Jól szolgálta a felkészülést a Csehországban lejátszott két mérkőzés
2018. május 29.  |  22:20
Két mérkőzést játszott a múlt héten Csehországban a magyar női kosárlabda válogatott. Az első összecsapáson sima, 82-59-es vereséget szenvedtek a mieink, ellentétben a pénteki találkozóval, amikor már Székely Norbert együttesének akarata érvényesült, s magabiztos, 54-34-es győzelmet aratott. A BB1.hu megkereste a szövetségi kapitányt.

- Nagyszerűen szolgálta a felkészülésünket a két csehországi mérkőzés. Az ember egy gondolkodó lény, megpróbál következtetéseket levonni. Valamilyen formában persze lehet tanulni az edzésekből is, de a legtöbbet a meccsekből tudunk. Látszik az, hogy mik az erősségei és mik a gyengeségei ennek a csapatnak, továbbá azt is észrevettük, mikre kell ráerősíteni. Azt gondolom, hogy nem rossz ez a két eredmény, de nem ez volt az elsődleges szempont. A fontos az volt, hogy megtudjuk, kitől mit várhatunk éles szituációban - ez kiválóan látszik. Ebben a periódusban még jobban meg kell ismernünk a játékosainkat, illetve minél jobban ki kell szélesítenünk a taktikai repertoárunkat. Látnunk kell azt, hogy miben vagyunk jók, és miben nem, erre nagyszerű volt ez a két mérkőzés.

Székely Norbert csapata június 1-én, 2-án és 3-án három találkozót játszik Franciaországgal Landerneau-ban.

- Székesfehérváron még edzőtáborozunk, onnan indulunk el Franciaországba. Három mérkőzést játszunk a házigazdákkal, hétfőn érünk haza, itt fog zárulni a program. A játékosok egy kisebb pihenőre mennek, és a klubjaikban folytatják a munkát. Nem tudom, hogy mire számíthatok a franciáktól, de az biztos, hogy a magyar válogatottól stabil játékot szeretnék látni, bárki is az ellenfél.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek