Perl Zoltán remek Eb-t zárt
14
Sep
2017
Perl Zoltán remek Eb-t zárt
2017. szeptember 14.  |  02:35
A 22 éves hátvéd extra teljesítményt nyújtott, jobb pontátlaggal zárt, mint Ricky Rubio. Azt mondja, soha nem felejti el, amikor "sapkázta" Gasolt és Macsvant.

Nemcsak a magyar válogatott, hanem Perl Zoltán is szenzációs Európa-bajnokságot zárt. A 22 éves szombathelyi fiú a 6 mérkőzésen 22.8 perc alatt 12.0 pontot (többet, mint például az Utah Jazz spanyol irányítója, Ricky Rubio és csak két tizeddel kevesebbet, mint a Washington Wizards cseh játékmestere, Tomas Satoransky), 3.2 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.

A legjobb meccse az utolsó, az olimpiai ezüstérmes Szerbia elleni volt, ahol 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Azt pedig, hogy a Los Angeles Lakers és a Chicago Bulls korábbi, a San Antonio Spurs jelenlegi centerét, Pau Gasolt, valamint a Bayern München erőcsatárát, Milan Macsvant is spakázta, vélhetően még az unokáinak is büszkén meséli majd...

- Én személy szerint nagyon vártam már az Európa-bajnokságot, de ez minden előzetes várakozásomat felülmúlt - emlékezett vissza a BB1.hu-nak Perl Zoltán -. Minden percét nagyon élveztem. Csak pozitívan tudok beszélni a szervezésről és arról a légkörről is, amibe bele tudtunk kóstolni. Szerintem kihoztuk magunkból a maximumot, a csoportkörben nyertünk kettőt, és aztán továbbjutottunk. Úgy érzem, hogy nem lett volna reális, nem volt bennünk annyi, hogy megverjük a szerbeket a nyolcaddöntőben, de szerintem ez a nyolc pontos vereség is egy tisztes helytállás volt. Ez egy nagy csapatteljesítmény volt tőlünk. Ez nem közhely, hanem ez az őszinte véleményem. Mindenkinek megvolt a szerepe, és ezt mindenki be is tartotta, így egy szép eredményt értünk el.

- Aláírta volna, ha valaki az Eb előtt azt mondja, hogy 22 évesen 12 pontos átlaggal zár, úgy, hogy többek között olyan nagy csapatok ellen is pályára lép, mint Spanyolország, Szerbia, Horvátország és Montenegró?

- Igen, többé-kevésbé elégedett vagyok ezzel, de azért én mindig többet szeretnék kihozni magamból. Nem volt ez egy rossz Eb, sem egyénileg, sem pedig csapatszinten. Amikor bejöttem a pályára, próbáltam egy kis plusz lendületet adni a csapatnak, remélem, hogy ez jól sikerült.

- És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy „sapkázta" Pau Gasolt és Milan Macsvant...

- Az két olyan mérkőzés volt, amire még sokáig emlékezni fogok. Nagyszerű játékosok ellen léphettem pályára. Az említett két szituációnál pont jól jött ki a lépés, nem néztek oda, nem figyeltek rám annyira, én pedig „lesipuskásként" tudtam érkezni, és aztán „sapkázni"...

- Kívülről úgy tűnt, hogy nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyot lépett előre ezen az Eb-n.

- A védekezésemen úgy érzem, hogy még mindig van mit javítani.

- Ön azért elég csendes, visszahúzódó, szerény alkat, míg Sztojan Ivkovics egy karakán, keményebb edző. Hogy jöttek ki egymással?

- Sztojannal nagyon szeretek együtt dolgozni, odafigyel a legapróbb részletekre is, ezúton is köszönöm neki a bizalmat.

- Ezzel az Eb-teljesítménnyel egészen biztosan sikerült bekerülnie egy-két megfigyelő noteszébe. Nem bánta meg utólag, hogy korábban aláírt a Falcóhoz?

- Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem a csapatunkból nagyon sok embert fel tudtak írni maguknak a megfigyelők. A Falcót pedig nem bántam meg, mert ha még most sem lett volna csapatom, akkor biztos, hogy nem tudtam volna száz százalékkal csak a meccsekre koncentrálni.

- Ősszel jönnek a vb-selejtezők Litvánia, Lengyelország és Koszovó ellen.

- Már nagyon várom, hogy ismét összejöjjünk a srácokkal. Most biztos, hogy egy kicsit fura lesz, hogy szezon közben ellenfélként, egymás ellen lépünk pályára. A vb-selejtezőkön is szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, és azt várom, hogy ott is nekik menjünk, bárki is álljon velünk szemben, mint ezen az Európa-bajnokságon.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek