Férfi NB I: kaposvári győzelemmel indult a szezon
06
Oct
2016
Férfi NB I: kaposvári győzelemmel indult a szezon
2016. október 6.  |  20:34
Csütörtök este elkezdődtek a férfi élvonal küzdelmei is, Kaposvárra látogatott a Sopron együttese.

Az előző bajnokság hetedikje fogadta a hatodikat hazai pályán, a 2016/17-es szezonnyitón. Majdnem napra pontosan öt hónap után rendeztek ismét bajnoki kosárlabda mérkőzést Somogyban. Hiába hosszabbította meg Matt Stainbrook próbajátékát a KKK, a center játékengedélye nem érkezett meg időben, így nem léphetett pályára. A hazaiak szerencséjére Grebenár Péter zalaegerszegi sérülése nem lett komoly, így Hendlein Roland mellett maradt még egy magasemberük.

A Sopron kezdett jobban, amely az első negyed után még csak hét ponttal járt előbbre, a félidőben viszont már 23-36 volt az állás. A Kaposvár nem talált be kintről, a vendégek viszont Austin Dufault és Kelvin Lewis vezérletével extrán dobtak - az első húsz percben minden második próbálkozásuk célt ért (dobószázalék: 32-50 %). Az új szezon első technikai hibáját a visszatérő Fekete Ádám edző kapta, reklamálásért.

Az első félidőben halványan teljesítő Jaytornah Wisseh 2+1-es akciója nyitotta a második játékrészt. Belelendült a vendéglátó, amely egészen öt pontig zárkózott, 36-41-nél időt kért Sabáli Balázs. De hiába, a Kaposvár elkapta a fonalat, és egy újabb 5-0-val ki is egyenlített. Extázisba jöttek a hazai szurkolók, de még időben eszmélt az SKC, így fordítani már nem tudtak Fodor Mártonék. A fordulatokkal teli harmadik negyed végül Papp Péter hármasával zárult, 55-58-ról várták a csapatok a záró felvonást. Fekete Ádám együttese megtáltosodott a szünet után, tíz perc alatt több pontot dobott, mint a teljes első félidőben, a harmadik etapot 32-22-re megnyerte, ezzel visszajött a meccsbe.

A záró etapban eleinte kosárra kosár volt a válasz, így érdemben nem változott a helyzet, egészen Fodor triplájáig, amikor is 62-62-nél ismét egál lett. A negyed derekához érve aztán már fordult is a kocka, a remekül játszó Malik Cooke kosarával először vezetett a Kaposvár. 71-66-nál mínusz ötnél volt a Sopron, időt is kért Sabáli. Innentől kezdve azonban már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból Hendleinék. Hiába dobott jobban, és vezetett sokáig a Sopron, a KKK nem adta fel, és a második félidőben állva hagyta ellenfelét. A vendégek teljesen leblokkoltak a végére, összességében megérdemelt somogyi siker született.

Kaposvári KK - Sopron KC 82-71 (12-19, 11-15, 32-22, 27-13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,

V.: Papp P., Szabó G., Hervay T. (dr. Valovics I.)

Kaposvár: Wisseh 16/3, Duren -, Cooke 25/9, Hendlein 12, Grebenár 6. Csere: Papp 5/3, Fodor 16/6, Baki 2.

Sopron: Threatt 5, Ruják 8/6, Lewis 17/9, Dufault 17/3, Spica 7. Csere: Tóth G. 5, Takács -, Dénes 2, Mills 10/6.

Statisztika:  http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_465

Vármegyei szövetségek