Csata DSE – Török Flóris-Törekvés SE  92-41
26
May
2016
Csata DSE – Török Flóris-Törekvés SE 92-41
2016. május 26.  |  15:07
Csata DSE - Török Flóris - Törekvés SE 92-41 (25-8, 17-11, 26-13, 23-9)

A két csapat a bajnokság korábbi szakaszában még nem találkozott egymással. A Csata makulátlan mérlege: 20 győzelem, 0 vereség, a Törekvés mutatója 14 győzelem, 6 vereség, ez a Tursics-gárda győzelmét vetítette előre.

A találkozó elején 8-5-ig jól tartotta magát a Törekvés, ezt követően Angyal Barbara remek szórásának következtében, a Csata uralta végig a negyedet. 14-6-nál időt kértek a ,,törökök", de ezután is csak nagy ritkán jutottak el az ellenfél palánkjáig. A 14 pontig meg sem álló Angyal vezérelte kék-fehérek magabiztos, 17 pontos előnnyel zárták az első felvonást.

Gyors kosárváltással indult a második etap, Sváb Gréta és Madár Eszter volt eredményes. Majd fokozatosan növelte előnyét a fővárosi alakulat. 39-16-ig bírta cérnával a Törekvés mestere, ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. A negyedben a pontgyártók külön meccsét a csatás Farkas Fanni (8 pont) nyerte a Törekvés kiválóságával, Sváb Grétával (7 pont) szemben.

Két mintaértékű középtávoli dobás is benne volt a második játékrész eleji, 8-8-ra végződő „adok-kapokban", az elsőt Sváb, a másodikat Angyal jegyezte. Innen ismét a Csata dominált, a negyed felénél a szerzett pontok tekintetében már kétszer jobban álltak ellenfelüknél (56-28). Nem sokkal később, 60-31-nél jött az újabb Török időkérés. Angyal továbbra is remekül tempózott, és a palánk alatt Horváth Fruzsina (7 pont) is szépen termelt, míg a Törökvesnél Altmann Anna szorgoskodott össze 5 pontot a negyedben.

A záró felvonás kétperces gólcsenddel indult, amit a törökös Sárkány Cintia büntetői törtek meg. Válaszul a Csata 14 pontot hintett zsinórban (82-34 ), nyomatékosítva, hogy ki az úr(hölgy) a pályán. A végjátékban 50 pont fölé nőtt a különbség; a Csata jelezte, hogy komoly tervei vannak az idei döntőre.

Legjobb pontszerzők: Angyal Barbara 21, Horváth Fruzsina 13, Farkas Fanni 12, Boros Julcsi 10, illetve Sváb Gréta 9, Altmann Anna 9.

Zelenák Wéber Krisztina: - Hat hete nem játszottunk tétmeccset a bajnokság lebonyolítási rendszerének köszönhetően. A meccs elején sokat hibáztunk, lassúak voltunk. A találkozó végére szerencsére szépen építkeztünk- Így szeretnénk tovább haladni.

Szilaski Tamás: - Nekünk holnap kezdődik a bajnoki döntő, ezt a meccset túl kellett élnünk. Ez sikerült, szerencsére nincsenek sérültjeink.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_316

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek