U20 fiúk: Nem sok hiányzott
03
Aug
2014
U20 fiúk: Nem sok hiányzott
2014. augusztus 3.  |  23:11
Nem sokon hiányzott, hogy megszilárdítsa helyét az U20-as fiú válogatott az A-divízióban, végül azonban három győzelemmel és hat vereséggel kiesett, így jövőre újra a B-divízióban küzdhet a feljutásért. Váradi Attila vezetőedző a következőképp értékelte a látottakat:

„Tisztességesen sikerült felkészülnünk az Eb-re, amit a felkészülési találkozókon mutatott játékunk és az ott elért eredmények is mutattak. Mindenki ellen partiban voltunk, és látszott, nem járunk rossz úton. Az Eb-t is jól kezdtük, de két kör is pici dolgokon múlt. Kicsit jobb koncentrációra és kicsit nagyobb rutinra lett volna szükség, hiszen a mi játékosaink kevesebb ilyen jellegű tétmeccsen léptek eddig pályára. Mentálisan sebezhetőbbek voltunk ellenfeleinknél.”

„Az elmúlt időszakban sok mindenben előre léptünk, és látszik, hogy ott vagyunk az európai élvonal közvetlen közelében, csak ezt a határvonalat kellene átszakítani. Ennek kulcsa a magunkba vetett hit és az abban való bizalom, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. A technikai és taktikai mutatókban nem vagyunk rosszabbak a többi csapatnál, sőt, technikailag soknál képzettebbek is vagyunk. Motorikus képességekben van hátrányunk, de csapatmunkával és technikával ezt ellensúlyozni tudjuk.”

„Mentálisan lehet a legtöbbet és a leggyorsabban előre lépni a közeljövőben. Erre már eddig is nagy hangsúlyt fektettünk: nagy előre lépés, hogy sok év után újra dolgozik pszichológus az utánpótlás-csapatokkal, és a támogatási rendszer sokkal jobb felkészülést tesz lehetővé, mint korábban. A képességfejlesztésben a felmérési rendszerrel óriási segítséget kapunk: így sokkal jobban nyomon tudjuk követni a játékosok fejlődését és meg tudjuk határozni, hogy ki milyen intenzitás mellett mennyi időt tud koncentráltan a pályán tölteni. Mindennek már kézzel fogható eredményei vannak: a lányok fantasztikus sikereket érnek és értek el, és már a fiúknál is látszik ennek hatása.”

„Szeretném megköszönni mindenkinek az itthonról kapott támogatást és a buzdítást. Mindent megtettünk az Eb-n a szép eredmények érdekében – sajnos ez most ennyire volt elég. Remélem, hogy azok a játékosok, akik most megérezték a puskapor szagot, vagyis hogy ott vagyunk az európai élmezőny közvetlen közelében, azok a klubjukban végzett mindennapi munkájukba is beépítik majd mindazt, amit a nyáron gyakoroltak.”

Vármegyei szövetségek