Óbudai Kaszások - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia
10
Apr
2014
Óbudai Kaszások - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia
2014. április 10.  |  18:33
Jól kezdtek a szombathelyiek, Szabó rögtön az első percben egy triplával alapozta meg a meccs hangulatát, majd Popgyákunik növelte ötre csapata előnyét. (0-5) Hamar jött a reakció, Takács és Mészáros Bence dupláztak, de Szabó újfent szórt egy hármast. (4-8) Takács sem hagyta annyiban a dolgot, kosara után büntetőt is dobhatott, de megint érkezett egy hárompontos, ezúttal Hódi részéről. (7-11) A folytatásban fej-fej mellett robogtak a felek, az óbudaiktól Mészáros tudott a hármason kívülről betalálni, míg a túloldalon Gábor tette meg ugyanezt. A játékrész utolsó percében Erdődi és Hódi voltak még eredményesek, összességében pedig négypontos szombathelyi előny alakult ki a tíz perc végére.

A második negyed Kovács kétpontosával és büntetőjével indult, hogy aztán Mészáros Bence kosarára Galambos triplával, Bagó duplával válaszolva szöktesse együttesét. (19-29) Bár innen a remekelő Erdődi irányításával felkapaszkodtak a kaszások a kizárólag Bagó pontjaira építkező ellenféllel szemben (30-33), mivel azonban a szünet előtt még Szabó és Kovács is betalált, mégis növelni tudták előnyüket Váradi Kornél tanítványai. (30-37)

A fordulást követően sokáig egyenlő ütemben növelték pontjaikat a csapatok, aminek során a szombathelyieknél Hódi és Kovács, a fővárosiaknál Mészáros vitte a prímet. (43-50) A harmonikus viszonyt végül Popgyákunik törte meg büntetőjével, majd Gábor dobott két közeli kosarat. (43-55) A 29. percben Popgyákunik ráadásul újabb két büntetőt értékesített, így hiába a kiegyenlített küzdelem, hasonlóan a korábbi negyedekhez, ezúttal is nőtt a különbség az eredményben.

A záró felvonás igazi örömjátékot hozott Popgyákunikék részéről, a hatos mezszámban szereplő játékos például egymaga nyolc pontot szerzett, közben Szabó újabb két triplával vétette észre magát a találkozó elején szerzettek mellett. A kaszásoknál Peringer tartotta a lelket csapatában, de hiába dobott nyolcat, közte az összecsapás utolsó kosarát, ez is csak szépségtapasznak volt elegendő. A találkozó egészében eredményesebb játékot bemutató Szombathely végül sima, 24 pontos győzelmet aratott.

Farkas László: Első félidő hősies küzdelme után. a másodikra elfáradtunk.

Váradi Kornél:Gratulálok Srácoknak! Egy végig keményen küzdő ellenfelet sikerült legyőzni! A második félidőre ismét felébredtünk és magabiztossá tudtuk tenni győzelmünket!