Atomerőmű SE - Kosárlabda Akadémia Pécs
10
Apr
2014
Atomerőmű SE - Kosárlabda Akadémia Pécs
2014. április 10.  |  16:56
Fej-fej mellett haladtak eleinte a csapatok, Pongó Kosarát Fazekas egalizálta, majd Somogyfoki duplája után Kollár fordított büntetőkkel. (5-4) A folytatásban 5 ponttal húzott el az Atomerőmű, de Osiyemi kétpontosa, illetve Czimer triplája révén ismét egyenlővé vált az állás. A harmóniának aztán a 9. percben vetettek véget a paksiak, amikor Sterczer, Papp és Fazekas kosaraival harcoltak ki maguknak kisebb előnyt a második negyedre. (16-11)
 
A játék képe a második felvonásban annyit változott, hogy eredményesebbé vált mindkét együttes támadójátéka, aminek egyértelműen a közönség vált nyertesévé. Annál is inkább, mert a produktivitás mellé a játékosok szép megmozdulásokat is bemutattak, Papp például zsákolva alakította 27-19-re az eredményt a 15. minutumban. Pongó és Kucsora pontjai után Papp egy hármast is bevágott, aztán Kucsora és paksi oldalról Antoni is hasonlóan cselekedett. (33-26) A különbség végül a szünetig már nem változott, így hétpontos előnye tudatában készülhetett a folytatásra a Paks együttese. 

Szünet után nagyon bekezdtek a paksiak, Antoni és Papp két-két, illetve Miholics egy kosarára csak Pongó tudott válaszolni. (52-37) Gáspár sikeres büntetőivel, majd Czimer és Kucsora pontjaival mégis magára talált némileg a Pécs (52-45), de Antoni hármasa hamar lehűtötte a kedélyeket. (55-45) A differencia végül a játékrész végéig nagyjából megmaradt, mindössze a Meixner nevéhez fűződő, utolsó dupla révén tudota növelni fórját az Atomerőmű. (63-51) 

Az utolsó negyed aztán kis híján még nagyobb csodát hozott, mint amit a Szedeák véghez vitt a délben kezdődött meccsen, hiszen Kucsora és Gáspár vezetésével a Pécs 17 pontot gyűjtött, szemben a Nagy Gábor legénysége által, pontosabban Papp által szerzet néggyel. (67-70) Ekkor úgy tűnt, összejöhet a pécsi győzelem, de a hajrában megrázta magát a Paks, és többek között Kollár hat egységével visszafordította a maga javára az eredményt. Három másodperccel a dudaszó előtt ugyan Somogyfoki még kettőre csökkentette együttese hátrányát, de az utolsó szó jogán Antoni még bedobott egy büntetőt, így a vége szűkös atomvárosi siker lett egy emlékezetes találkozón.

Edzői nyilatkozatok: 

Nagy Gábor: Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Az első számú irányítónk délelőtt még a rendelőintézetben volt, mert rosszul lett, úgy tűnt nem lesz irányítónk. Szerencsére óriási küzdéssel meg tudtuk nyerni a végjátékban a mérkőzést., és ezzel sikerült a négy közé jutnunk. Gratulálok mindenkinek! 

Ivica Mavrenski: Gratulálok a Paks csapatának! Volt egy-két momentum egál állás után, amiből nem mi jöttünk ki jól.