Vasas Akadémia - Óbudai Kaszások
09
Apr
2014
Vasas Akadémia - Óbudai Kaszások
2014. április 9.  |  20:16
A játéknap legszorosabb első negyedét hozta a két fővárosi gárda összecsapása. A kosarak sorát Nagy duplája nyitotta, amelyet a Vasas játékosa rögtön egy büntetővel is megtoldhatott Mészáros Csaba faultja okán. (3-0) A kaszások másik Mészárosa, Bence szépített még az első percben, szintén büntetőből. (3-1) A folytatásban aztán Szanthoffer vezérletével 6 pontra léptek el az angyalföldiek (9-3), de az Óbuda hamar visszakapaszkodott Mészáros Csaba duplái, illetve Kiss közelije révén. (11-9) Ezt követően nyolcat szórt a Vasas, amire Peringer kétpontossal, Mészáros pedig triplával reagált, így az első negyed végén 19-14 állt az eredményjelzőn.

A 15. percben két pontra apadt az Óbuda előnye, miután Peringer talált be közelről, igaz, nem tartott sokáig az öröme, mivel Török ugyanabban a minutumban szórt egy hármast. (26-21) Látva a helyzetet, Ungi gondolta úgy, hogy saját kezébe veszi csapata sorsát, három duplával hozta fel a Kaszásokat, közte egy zsákolással, miközben a Vasas büntetőkkel tartotta magát. (29-27) Török Balázs azonban megint dobott egy triplát, az utolsó percben pedig értékesített két büntetőt, hogy aztán Boros pontjaival ismét távol kerüljön az egyenlítés lehetőségétől az óbudai gárda. (36-27) Reiter viszont mégis elfogadhatóbb helyzetbe hozta együttesét egy hárompontossal a nagyszünet előtt, majd Mészáros Csaba és Nagy középtávolijai zárták a negyedet. (38-32) 

A második félidő első öt perce váltott kosarakkal telt, majd Krivacsevics és Szanthoffer szakították meg a sort. (55-38) Ezt a kaszások percei követték, Peringer dupla, Gál tripla, illetve Ungi pontjai repítették őket, majd Nagy közelije maradt az utolsó említésre méltó esemény a játékrészben. (57-45) Érdekesség, a Vasas úgy nyerte meg a harmadik negyedet is, hogy hasonlóan a korábbi két alkalomhoz, ismét éppen 19 pontot szerzett. 

Az utolsó felvonásban Boros Márk vett villámrajtot, előbb középtávolról talált be, majd kicsivel később Mészáros Csaba faultja után büntetőzhetett, és dobott a gyűrűbe mindkétszer. (61-45) Az óbudaiak első kosarára a 35. percig kellett várni, ekkor Gál egyenlítette ki büntetőből Nshimba korábbi dupláját, majd Mokos tolt újabb két egységet a Vasas szekerén. (64-47) A folytatás aztán egészen sokáig csak a büntetőpárbajról szólt, egyedül Krivacsevics lógott ki a sorból akcióból szerzett pontjaival. (70-52) A találkozón végül Mészáros Csaba triplája ment be utoljára, ám a Vasas sikere ezzel együtt sem forgott veszélyben, a két fővárosi gárda csatáját az angyalföldiek nyerték fölényesen. 

Berényi Sándor: Nagyon fontos mérkőzés volt, örülök, hogy nyertünk még akkor is ha nem játszottunk igazán jól. Meggyűlt a bajunk az ellenfél mezőnyjátékosaival, de a második félidőre ki tudtuk használni a magassági fölényünket. 

Farkas László:Ilyen gyenge dobóteljesítménnyel nem lehet meccset nyerni!