Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – DEAC
09
Apr
2014
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – DEAC
2014. április 9.  |  18:08
Bekezdett a Szombathely, igaz, Szabó és Hódi első perces kosarait a második minutumban rögtön egalizálta Andrássy és Vécsei. (4-4) A folytatásban aztán újfent Szabó kosaraival, illetve Popgyákunikéval hatra növelte a differenciát a regnáló bajnok (10-4), ami tulajdonképpen sorozatos pontváltások révén nagyjából meg is maradt a negyed végéig. Habár a tizedik percre a DEAC 17-15-re zárkózott fel, az utolsó szó jogán Galambos még bedobott egy triplát, így öt ponttal nyerte az első felvonást a szombathelyi alakulat.

A folytatásban aztán Hódi szórt rövid idő lefolyása alatt egy duplát és egy triplát, majd a túloldalon Opre, illetve Andrássy jóvoltából érkezett a válasz. (25-19) Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen Németh triplát követő duplázásáig. (35-23) Hogy mégse léphessen el a Szombathely, arról a kosara után egy büntetőt is értékesítő Andrássy, illetve a gyors egymásutánban kétszer eredményes Opre, majd ismételten Andrássy tett. (35-32) A szünet előtti utolsó percben aztán Kovács szerzett két kétpontost, amivel már 8-ra nőtt a különbség, de Andrássy sokadjára is reagálni tudott. (43-37) 

A harmadik felvonás ugyanakkor rémálomként zajlott a debreceniek számára, Opre 27. percben esett büntetőjéig egyetlen pontot sem jegyeztek, miközben a szombathelyi támadógépezet maximális fordulaton dübörgött. Szabó Domokos például 60 másodperc leforgása alatt három (!) triplát dobott be, majd kicsivel később egy újabbat, aminek köszönhetően együttese tetemes előnyre tett szert. (64-38) Bár a játékrész hajrájában Opre is bevágott egy hármast, az utolsó percben pedig Nagy értékesített egy középtávoli dobóhelyzetet, közben Popgyákunik büntetőkből, Hódi pedig közelről volt eredményes, így 25 pontos hátránnyal zárta a negyedet a DEAC. 

A játék képe az utolsó tíz percre sem változott érdemben. Kosárváltások után Bereczki szerzett három pontot büntetőkből, majd Opre, illetve Hadnagy is bedobott egyet-egyet. (76-48) A dudaszó előtt Németh vezetésével még 33-ra növelte a különbséget a Szombathely, s hogy nem lett több, azt a debreceniek alapvetően csak az egész meccsen agilis játékot bemutató Andrássynak köszönhették. Mindent egybevetve, rendkívül magabiztosan győztek Váradi Kornél és Hollósy Tibor tanítványai. 

Váradi Kornél: Tipikus első mérkőzés volt főleg a mi részünkről, az első félidőben sok kapkodás. A második félidőben már úgy kosárlabdáztunk ahogy tudunk. Gratulálok a srácoknak! 

Dr. Nagy Ágoston: Nagy elszántsággal leptük meg ellenfelünket, de a második félidőre elfogyott a varázserő és a szufla. Remélem az első 20 perc játéka erőt ad a folytatásra.