Atomerőmű SE - Budapest Honvéd
09
Apr
2014
Atomerőmű SE - Budapest Honvéd
2014. április 9.  |  16:02
Nagyon beragadt a rajtnál a Honvéd, hozzátartozik az igazsághoz azonban, hogy a paksiak sem hagytak semmit a véletlenre. Antoni triplája nyitotta a meccset, majd Fazekas és Kollár kosaraival nagyon hamar elhúzott az Atomerőmű. (18-4) A negyed végén Papp is betalált, Miholics pedig a második dupláját szerezte, így kiemelkedő, 18 pontos előnnyel készülhettek a második felvonásra a fehér mezesek.

A rövid szünet ugyanakkor láthatóan segített a fővárosi alakulatnak abban, hogy magára találjon. Bubcsó hármasa, majd Pálházi és Szarvas duplái is bementek, mire Antoni révén reagálni tudott a Paks. (24-11) Itt azonban nem állt meg a Honvéd, Pálházi folyamatosan tornászta fel csapatát, eközben az ellenfél csak a negyedbeli egált próbálta behozni. (30-18) Ugyanakkor az utolsó négy percre kissé kifutotta magát a piros mezesek lelkesedése, pontot már csak Vörös triplája révén tudtak egyszer szerezni. (32-21) Ráadásul a dudaszó előtt négy kosarat is dobott az Atomerőmű, így a félidőben 39-21-et mutatott az eredményjelző. 

Fordulás után Jánosi szórt azonnal egy hármast, majd Kollár és Fazekas keserítették a fővárosiak életét pontjaikkal, miközben a túloldalon csak Kiss tudott eredményes lenni. (45-26) A Honvéd ezt követően Pálházi irányításával 12 pontig zárkózott fel (47-35), a fehér mezesek azonban újfent képesek voltak váltani, és egy lehengerlő hajrával a maguk javára fordították a negyedet. A már megszokott Kollár, Fazekas duó mellett Papp is kiemelkedőt nyújtott, miközben az ellenfélnél csak Szarvas tudott veszélyt jelenteni. Végül 22 pontos különbséggel indulhattak neki az együttesek az záró felvonásnak. (63-41) 

Az utolsó tíz percben aztán némileg halványabb játékot láthatott a közönség, a hatalmas differencia okán láthatóan visszavettek a csapatok a tempóból, spórolva az elkövetkező két nap megpróbáltatásaira. Az Atomerőműnél azok is pályára léptek, akik a mérkőzés korábbi szakaszaiban kevesebb lehetőséget kaptak, ám a paksiak teljesítménye ezzel együtt is elegendő volt egy 14-8-as részsikerhez, összességében pedig a 77-53-as diadalhoz. 

Edzői nyilatkozatok: 

Nagy Gábor: Nagyon örülünk a győzelemnek. Az első mérkőzés mindig görcsös szokott lenni, de az első negyed nagyon jól sikerült számunkra, és szerencsére végig tudtuk tartani a kiharcolt különbséget.

Simon Nándor: Gratulálok a Paksnak, jól játszottak. Nem sok, hanem rengeteg eladott labdánk volt, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát. Csak előre nézünk, a következő meccsre koncentrálunk. Van mit javítani a támadó játékunkon.