Hanga Ádámék bejutottak az Euroliga döntőjébe
28
May
2021
Hanga Ádámék bejutottak az Euroliga döntőjébe
2021. május 28.  |  23:02
Ma este az FC Barcelona az AX Armani Exchange Milano ellen játszott az Euroliga elődöntőjében. A találkozó első fele egyértelműen a spanyol együttes szája íze szerint alakult - a katalánok minden tekintetben felülmúlták ellenfelüket ebben a periódusban, 49-38-nál 11 ponttal is vezettek, és a nagyszünetben is 51-42 volt az állás a javukra. A fordulás után hatalmasat változott a játék összképe: a 26. percben már az olasz együttes állt jobban (57-58), és vezettek már 8 ponttal is a Punterék a harmadik negyed során.
 
Nick Calathes nagyon kellett a Barcának a harmadik felvonás végén, illetve a negyedik elején is, hogy újra a Barcelona vezethessen, innentől pedig fej-fej mellett haladt a két fél - a gránátvörös-kékek viszont már Calathes nélkül voltak kénytelenek játszani, akinek a jobb bokája az utolsó percekben megsérült. A végjátékban mindkét együttesnek több lehetősége is volt megnyerni a találkozót 82-82-nél. Ezek közül az egyiket Cory Higgins ki is használta: 0.8 másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a nyerő duplát, amivel a Barcelona jutott a döntőbe (84-82).
 
Hanga Ádám 7 és fél perc alatt 2 pontot (1/1 dupla, 0/2 büntető), 1 szerzett labdát, 2 beütött és 1 kiharcolt faultot jegyzett.
 
A Barcelona ellenfele vasárnap este 20:30-tól az Anadolu Efes lesz, amely 21 pontos előnyt passzolt el a CSZKA Moszkva ellen, ám végül 3 ponttal így is győzni tudott az első elődöntőben.

Vármegyei szövetségek