Bajai bravúr - teljes a férfi Hepp Kupa négyes döntőjének mezőnye
15
Jan
2019
Bajai bravúr - teljes a férfi Hepp Kupa négyes döntőjének mezőnye
2019. január 15.  |  10:45
Lejátszották a negyeddöntőket a férfi Hepp Kupában. Három párharcban a papírforma érvényesült, a zöld csoportos Baja viszont bravúrt ért el: "elkapta" a piros csoport negyedik helyén álló BKG csapatát.

A Budafok - ahogy a bajnokságban - veszítenivaló nélkül, az esélytelenek nyugalmával játszva alaposan megnehezítette a piros csoportot veretlenül vezető, esélyes vendéglátó Veszprém dolgát. A nyitó etap végén 7, a harmadik szakasz után pedig 2 ponttal "ment" a Budafok, a hajrában azonban valahogy csak "behúzta" a negyeddöntőt, s bejutott a négy közé a Veszprém.

A legsimább, leginkább egyoldalú negyeddöntő a Honvéd-Pápa összecsapás volt, amelyen a hazaiak minden negyedet megnyerve fölényes győzelemmel masíroztak a négyes döntőbe, a Pápa messze nem tudta megismételni az Oroszlány elleni bravúr alkalmával nyújtott játékát. Ami sajnálatos: mindkét oldalon történt egy-egy sérülés, hazai részről Tichov Dominik, a vendégektől pedig Murai Gábor vált ki idő előtt a játékból - mindkettőjüknek mielőbbi felépülést kívánunk.

Az NB II-es Cegléd egy félidőn át tudta tartani a lépést a Nyíregyházával, szünet után azonban "robbantottak" a szabolcsiak, akik végül biztos győzelemmel jutottak a sorozat végjátékába - zsinórban harmadszor. Két éve a harmadik, tavaly a második helyen végzett a szabolcsi legénység.

Baján robbant a negyeddöntők "meglepetésbombája". A zöld csoport második helyén álló hazai Bácska végig vezetve győzte le a piros csoportban a negyedik helyen álló, igen gyenge dobóformát kifogó BKG együttesét.

Eredmények

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Budafok 81-75
Budapesti Honvéd SE - Concordia Motax KC Pápa 89-42
Ceglédi KE - Nyíregyháza Blue Sharks 72-97
Bajai Bácska FKE - BKG-Príma SE 70-62

A február 15-16-án Győrben rendezendő négyes döntő résztvevői: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, Budapesti Honvéd SE, Nyíregyháza Blue Sharks, Bajai Bácska FKE.

 

Fotó - Budapesti Honvéd SE facebook 

Vármegyei szövetségek