Debrecenben nyert a Paks
25
Oct
2024
Debrecenben nyert a Paks
2024. október 25.  |  07:49
Eilingsfeld triplájával vette kezdetét a mérkőzés, Lake tette vissza saját rontott dobását, Anderson révén iratkozott fel az eredményjelzőre a DEAC - írta a bb1.hu. A hazaiak irányítója kintről sem hibázott, Williamson mutatott be egy 2+1-et, Eilingsfeld újabb hármasa zárta le a 8-0-s debreceni futást (8-8). Osztojics dobott be két büntetőt, Benke ziccerezett, Chandler törte fel a debreceni védelmet. Eilingsfeld harmadszor is pontos volt távolról, Chandler zsákolt egy labdaszerzés után, majd megint a magyar magasember süllyesztett el egy trojkát, Andjelko Mandics időt kért (10-20). Pongó hármasa zárta le a 12-0-s paksi sorozatot, Révész fordult le Drenovacról, erre Anderson felelt, így 10 perc után 7 ponttal állt jobban az ASE. 15-22
 
Garamvölgyi kosarával folytatódott a játék, Révész dobott be egy tempót, Pongó váltotta két pontra Osztojics szerzett labdáját. Révész szolgálta ki Lockettet, Williamson fejezett be egy gyorsindítást, Drenovac középtávolija volt tökéletes (23-26). Lockett szórt egy hármast, Joseph rálépett a vonalra így az kettő ért, Eilingsfeld duplájával elérte a 10-et a differencia (23-33). Drenovac tette helyére a büntetőit, Lockett felelt erre 2+1-el, Chandler triplája után időt kért a DEAC 14 pontos hátrányban. Osztojics egy büntetőt dobott csak be, Chandler viszont egy floatert, így 20 perc után 15 pont volt a differencia. 26-41
 
Benke nevéhez fűződött a második félidő első két pontja, a válogatott játékos Halmai labdaszerzése után egy gyorsindítást is befejezett, így másfél perc után a DEAC időt kért 19 pontos lemaradásban. Anderson dobott be egy triplát, aztán Pongó is, Lake kettőből csak egy büntetőt (32-46). Chandler büntette meg egy hármassal Osztojics hibáját, Benke ment végig, Drenovac egy pontot a vonalon hagyott. Osztojics technikai faultja után Benke dobta be a büntetőt, Chandler egy triplát, amivel átlépte a 20 pontos határt a differencia, Lockett tett vissza egy támadólepattanót (33-57). Joseph fejezett be egy gyorsindítást, Lake ütötte el Pongó dobását akkor, amikor az már leszállóágban volt, Révész dolgozott meg keményen két pontért. Garamvölgyi volt eredményes távolról, de a negyed végéig érdemben nem tudta csökkenteni a differenciát a Debrecen. 40-63
 
Lockett játszotta magát tisztára nagyszerűen, Chandler dudaszóra dobott be egy hármast, aztán még kettőt, Anderson szólt közbe szintén egy triplával. A Paks irányítója egy ziccert is feltett, a debreceni Kovács Ákos egy büntetőt dobott be, Hőgye kettese után a paksi Kovács Ákos köszönt be kintről (46-79). Természetesen ekkor már mindkét edző elkezdte a kispadok kiürítését, hiszen a mérkőzés lényegi kérdései eldőltek. A Paks nyert és 5-1-re módosította mérlegét, míg a DEAC 3-2-vel áll. 54-82
 
 
DEAC - Atomerőmű SE 54-82 (15-22, 11-19, 14-22, 14-19)
 
Bajnokság, 6. forduló.
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok.
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Dr. Mészáros Balázs, Horváth Csongor Béla (Dr. Gincsai János Péter)
 
Debrecen: Pongó 10/6, Anderson 13/9, Drenovac 7, Williamson 5, Osztojics 3. Csere: Hőgye 6, Flasár -, Kovács Á. B. 1, Várszegi -, Neuwirth 5, Garamvölgyi 5/3.
 
Paks: Halmai -, Chandler 26/18, Benke 9, Eilingsfeld 14/12, Lake 3. Csere: Géringer 2, Kovács Á. 4/3, Kucsora -, Dorogi -, Joseph 6, Révész 6, Lockett 12/3.
 
 
 
Már a második negyedben eldőlt a Honvéd - Kecskemét mérkőzés.
 
Fontos alsóházi rangadót rendeztek csütörtök este a Ludovika Arénában: a nyeretlenül sereghajtó Honvéd fogadta az 1-4-gyel álló Kecskemétet. A piros-fehérektől továbbra is hiányzott Darko Bajo, míg a hírösvárosiak légióst cseréltek a héten, a családi okokból távozó Marko Sinik helyére érkező finn irányító, Ilari Seppala már be is mutatkozhatott új csapatában. A KTE története során mindössze háromszor tudta legyőzni a rekordbajnokot mostanáig, a piros-fehérek legutóbbi feljutása óta 2-2-re állt az egymás elleni mérleg a mérkőzés előtt.
 
Lee és Filipovic gólváltása vezette fel a meccset, Rakicsevics triplával kezdte a pontgyártást, amire Simon válaszolt, Mucza betöréséből faulttal együtt is kosár született (8-5). Ekkor kisebb gólcsend következett, melyet Seppala első Magyarországon szerzett pontja zárt le, Hardrict könnyedén jutott ziccerig, a finn légiós egy hármast is a helyére küldött, Mucza szépen játszotta meg Filipovicot (12-9). Seppala közelivel folytatta, a magyar magasember újabb könnyű ziccert értékesített, aztán büntetőzhetett – 50%-kal teljesített a vonalnál, akárcsak Ivkovic, Rakicsevics ellenben mindkét szabaddobását pontra váltotta (15-14). Lee két közelijével fordított a Kecskemét, kimaradtak a hazaiak kinti kísérletei, így a vendégek nyerték az első negyedet (15-18).
 
Gatling kosárral fejezte be szólóját, Lee-ről lemaradtak a hazaiak, aztán jobban figyeltek rá, de emberről is betalált, Karahodzic blokkolt, majd megszerezte első kosarát, időt kért Zlatko Jovanovic (17-24). Ez sem használt, teljesen megzavarodtak a hazaiak, amit Seppala öt gyors ponttal használt ki, Rakicsevics egy tempót hintett be, Ivkovic hármat dobhatott, de nem talált be, Karahodzic viszont nem hibázott ziccerben, 17-33-as hátrányból kellett kapaszkodniuk a házigazdáknak. Mucza megtörte a gólcsendjüket, Tóth Barna a büntetővonalra állhatott, nem is hibázott, aztán Wittmann mutatta be védjegyét, a bravúros, palánkos hárompontost – meglepően egyoldalúvá vált az összecsapás a második játékrészben. Mucza révén hosszú idő után betaláltak kintről a piros-fehérek, két könnyű góllal mégis elérte, Lee büntetőjével pedig átlépte a különbség a húszat. Wittmann ugyancsak büntetőzhetett, ő állította be a 22-46-os félidei eredményt, már a nagyszünetre eldőlni látszott a találkozó, az első húsz percben 33-ból mindössze 9 hazai mezőnykísérlet volt pontos.
 
Lee szerezte az első pontokat a fordulás után, Ivkovic egy gyorsindítást fejezett be, Grubor bedobott egy távolit. Karahodzic büntetőket értékesített, Hardrict szép egyéni akciót vitt végig, Filipovic hozta közelebb valamelyest övéit két centergóllal (31-52). Rakicsevics trojkájával visszaállt a félidei különbség, Grubor nem hibázott büntetőből, Seppala és Mucza váltott triplát, majd a finn egy duplát is értékesített, akárcsak Gatling (38-60). Tóth Barna hárompontosa is behullott, majd ismét Seppala következett, egyre jobban élvezték a játékot  a lila-fehérek. Reizinger harcolt meg két dobásért, Lee növelte a kecskeméti hármasok számát – 30 pont volt a különbség 30 perc játék után (39-69).
 
Simon próbált kozmetikázni az eredményen egy sarokhármassal, Lee középtávolit dobott, Balogh egy közelivel feliratkozott a dobók közé, majd Rakicsevics távolija után ismét ő helyezkedett jól (46-74). Simon ismét pontosan célzott a periméterről, Rakicsevics találta meg Karahodzicot a festékben, Filipovic egy pontot szerzett, Hajdu támadólepattanót. Az utolsó öt percre fordulva öt magyar volt egyszerre a pályán a hazaiaknál, a KTE szerb bedobója visszatett egy lecsorgó labdát, Seppala bedobta ötödik hárompontosát, Schöll is pontszerzővé avanzsált egy közelivel, Tóth egy dobócsel után talált be középtávolról, Gatling tartotta harmincon belül a Honvédot, melynek színeiben bemutatkozott az élvonalban Dócs Benedek: nagy bajban a rekordbajnok, kissé fellélegezhet a Kecskemét (58-87).
 
 
Endo Plus Service-Honvéd - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 58-87 (15-18, 7-28, 17-23, 19-18)
 
Bajnokság, 6. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Fodor Attila, Jakab László Imre (Balogh László György)
 
Honvéd: Simon 11/9, Gatling 9, Mucza 9/6, Hajdu -, Filipovic 15. Cs.: Grubor 5/3, Hardrict 4, Balogh 4, Reizinger 1, Kopácsi -, Major -, Dócs -.
 
Kecskemét: Wittmann 7/3, Rakicsevics 17/9, Ivkovic 3, Lee 18/3, Karahodzic 10. Cs.: Seppala 22/15, Tóth B. 8/3, Schöll 2, Kelenföldi -, Ladovszky -, Dávid -.
 
 
 
Forrás: bb1.hu
Fotó: Hunbasket / BHSE

Vármegyei szövetségek