Nagyot küzdött az Alba, de fordulatos meccsen kikapott Észtországban
23
Oct
2024
Nagyot küzdött az Alba, de fordulatos meccsen kikapott Észtországban
2024. október 23.  |  08:00
Vojvoda kettesével vette kezdetét a találkozó, Kurbas büntette meg Filipovity eladott labdáját, majd Hermet fejezett be egy alley-oopot - írta a bb1.hu. Nichols az utolsó pillanatban dobott be egy bravúros tempót, Tape két büntetőt, Vojvoda villant (6-6). Bockler talált be kintről, Vojvoda befejezett egy gyorsindítást is, az észt csapat pedig azonnal időt kért. Toom tett vissza egy támadólepattanót, Kaukiainen talált be a sarokból, Vojvoda szerzett két újabb pontot. 
 
Miska sem rontott a vonalról, Filipovity duplájára Kurbas felelt, Vojvoda ezúttal egy triplával vettette észre magát (18-15). Azonnal jött a válasz Suurorgtól, Miska sokadik esélyt váltott két pontra, Alejandro Zubillaga is időt kért. Smith zsákolt hatalmasat, aztán az ő újabb és Horne kettesével zárkózott tovább az Alba, Suurorg azonban megint pontos volt kintről. A negyed Nichols dudaszós triplájával ért véget. 26-24
 
Hermet két pontjával folytatódott a játék, Tape zsákolt vissza egy rontott dobást, Horne pedig egy horgot tett fel. Suurorg újabb hármast süllyesztett el, aztán Bockler is, az Alba Fehérvár így 10 pontos hátrányban kényszerült időt kérni (36-26). Nichols kettesét Tape ellensúlyozta két büntetővel, Kaukiainen triplája után Thomas tört be a hazaiak viszont nagyon elkapták a fonalat távolról Bocklerére Horne viszont válaszolni tudott kétszer is, így megint a BC Kalev/Cramo időkérése következett (44-36). 
 
Az Albának hamar összegyűltek a csapatfaultjai, Suurorg dobta be mindkét büntetőjét, Nichols tört be remekül, aztán az észtek játékosa már a negyedik hármasát vágta be. Filipovity mutatott be egy 2+1-et, Kurbas egy pontot a vonalon hagyott, Vojvoda dupláját követően Tape is faulttal együtt volt eredményes. A félidő hátralévő részében még tudta növelni előnyét a vendéglátó, amely 20 perc után 12 ponttal vezetett. 55-43
 
Bockler dobott be két büntetőt, Vojvoda kintről volt pontos, Filipovity hármasával pedig 8 pontra jött fel az Alba, de a túloldalon azonnal érkezett a válasz. Smith húzott be egy alley-oopot. Suurong, Vojvoda és Tape is két ponttal szólt hozzá a találkozóhoz, Nichols verte meg az emberét, Toom az alapvonalon lépett be (66-57). Thomas találta meg Krivacevicet, Suurorg Toomt, Nichols hármasa után a hazai csapat időt kért 68-60-nál.
 
Bockler dolgozott jól a festékben, Thomas Krivacevic kiosztásából dobott triplát, Filipovity büntetőivel öt pontra jött fel a magyar csapat. A Kaposvártól érkező játékos egy hármast is bedobott, Thomas pedig egyenlített (70-70). Horne kosara már a vezetést jelentette az Albának, Bockler trojkája zárta le a 12-0-s magyar futást, majd az ő közelijével ért véget a negyed. 75-72
 
Bockler ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, Nichols csinált egy 2+1-et, Toom tette helyére a büntetőit. Nichols is, Vojvoda fordított, aztán egy gyorsindítsát is befejezett. A hazaiak továbbra sem találták az ellenszert, Horne is hozzátett két pontot, így 5 pontos hátrányban kért időt a BC Kalev/Cramo (79-84). Tape kísérletét ütötte el későn Smith, Filipovity tette helyére a büntetőit, Tape egy 2+1-et is bemutatott. Filipovityra nem volt ellenszere az észteknek, Tape büntetőzött jól, Bockler gyorsindítása után időt kért az Alba (88-89). 
 
Bockler büntetőivel megint a hazaiak álltak jobban, aztán dudaszóra egy nagyon fájó hármast vágott be, Kaukiainen két büntetőből csak egyet, így Alejandro Zubillaga 5 pontos hátrányban, 1:23-mal a vége előtt kért időt. Az Alba ezt követően minden lehetőségét elpuskázta a zárkózásra, a Kalev/Cramo pedig már innen nem engedte ki a mérkőzést a kezéből. 95-89
 
BC Kalev/Cramo - Alba Fehérvár 95-89 (26-24, 29-19, 20-29, 20-17)
 
FIBA Europe Cup, csoportkör, 3. forduló.
Tallinn, Kalevi Spordihall, Észtország.
Játékvezetők: Geert Jacobs (belga), Joaquin Garcia González (spanyol), Elvis Binders-Coders (lett),
 
BC Kalev/Cramo: Dorbek -, Kurbas 5, Tape 20, Bockler 30/18, Hermet 4. Csere: Suurorg 18/12, Kaukiainen 7/6, Toom 8, Miska 4.
 
Alba Fehérvár: Nichols 19/6, Vojvoda 23/9, Filipovity 18/9, Horne 14/6, Smith 6. Csere: Kass -, Thomas 7/3, Krivacevic 2.
 
 
 
Forrás: bb1.hu
Fotó: bb1.hu

Vármegyei szövetségek