Női egyetemi bajnokság: három sima meccs nyugaton
23
Oct
2024
Női egyetemi bajnokság: három sima meccs nyugaton
2024. október 23.  |  10:00
A keleti csoport a hétre kiírt mindhárom mérkőzését elhalasztották a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A nyugati csoportban lejátszott három mérkőzés az egyik fél nagy különbségű sikerével zárult. Az ELTE-BEAC - SzoESE mérkőzésen a 3. negyed derekán még úgy tűnt, izgalmas lehet a vége, hiszen ekkor csupán egyetlen ponttal vezettek a hazaiak, akik ezt követően azonban "hengereltek".
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 2. forduló
 
 
Keleti csoport:
 
Halasztott mérkőzések:
DEAC - Nyíregyházi Egyetemi SE 11.06.
Miskolci Egyetem - SZTE-Szegedi RSC 12.02.
TFSE - BME-MAFC (időpont később)
 
 
 
Nyugati csoport:
 
 
PTE-PEAC - UNI Győr SZESE 34-83 (14-21, 2-17, 10-21, 8-24)
 
Pécs, 30 néző. V.: dr. Danka, Fleischmann.
 
PTE-PEAC: Asztalos, Mándity 3/3, Szomor 2, Bukovszky 4, Füzy 4. Csere: Piukovits 6, Borbás 10/6, KÖTŐ 5/3, Sámóczi, Németh B., Segec, Reményi A. Edző: Gyenge Gábor.
UNI Győr SZESE: BAFFY 20/15, Sághi 4, POZSGAI 10, Mihály E., Bánszegi 11. Csere: Sándor A. SZABÓ L. 8/3, Horváth B. 2, Kovács L. 5/3, Deák 2, Bognár 11/9, Ács 10. Edző: dr. Barthalos István.
 
A mérkőzés elejétől kezdve a győri csapat játszott fölényben, de ennek ellenére az első negyedben a PEAC tartani tudta a lépést ellenfelével. A második negyedtől aztán érvényesült a tudásbéli különbség és ellépett a vendégcsapat és folyamatosan növelve előnyét magabiztosan nyerte meg a meccset. 
 
Gyenge Gábor: - Örülök, hogy a csapatomban mindenki lelkesen és motiváltan játszott az esélyesebb Győr ellen. Sajnálom viszont, hogy nagyon rosszul dobtunk és így nem tudtuk szorosabbá tenni a meccset. A Győrnek gratulálok a győzelemhez és a magas színvonalú, látványos játékukhoz! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakhoz!  
dr. Barthalos István: - Nehezebb mérkőzésre számítottam, de örülök, hogy a csapatomban mindenki 100%-ot nyújtott. Gratulálok a PEAC-nak és sok sikert kívánok nekik.
 
 
Közgáz - Veszprémi ESC 140-18 (30-6, 42-5, 32-5, 36-2)
 
Budapest, Kinizsi u. 30 néző. V.: Tóth K., Darai.
 
Közgáz SC és DSK: Szanthoffer 2, HORVÁTH P. 18, KISS A. 10, NÉMETH V. 15/3, IMRE 14. Csere: CSOMA 25/3, ZSÁMÁR 9/3, JUHÁSZ A. 16, Vári 6, KÁRPÁTI 9/3, Ranguy 8, Marton 10. Edző: Németh Kata.
Veszprémi ESC: Hegedűs 4, Balogh T. 1, Zentai, Verőcei 2, BÉNYI 8. Csere: Horváth Á. 3/3, Tóth F., Bresztyenszki. Edző: Mónus Tamás.
 
Hamar megmutatkozott a nagy tudáskülönbség a felek között. A bajnokságba hosszú kihagyás után visszatérő vendég veszprémiek a nyitó negyed derekán, 12-0-nál szerezték első kosarukat. A Közgáz végig nagy kedvvel és nyomasztó fölényben játszott, a vendégeknek minden negyedben akadt egy-két ügyes megmozdulásuk.
 
Németh Kata: - Örülök annak, hogy mindenki sokat játszhatott, a mérkőzés jó lehetőség volt arra, hogy elkezdjük az új játékosok beépítését. Gratulálok mind a két csapatnak.
Mónus Tamás: - Gratulálok a Közgáznak, egy évtizednyi kihagyást nem lehet napok, hetek alatt behozni, dolgozunk azon, hogy hétről hétre, meccsről meccsre jobbak legyünk.
 
 
 
ELTE BEAC - Szombathelyi ESE 99-48 (16-12, 16-15, 25-13, 42-8)
 
Budapest, Bogdánfy u. 20 néző. V.: Sentényi, Gyurka.
 
ELTE BEAC: BOGDÁN 12/12, Mohos 6/6, Orosz 3/3, NAGYI 20, TÁLAS 8. Csere: Benke 8/6, SZŰCS A. 12/6, VAN RIJS 18/6, Levente 12, Lengyel, Perényi, Husznai. Edző: Hegyi Hanna.
Szombathelyi ESE: MEZŐSI 16/3, Horváth F. 2, Horváth K., Balogh V. 7/3, PLÓZER 10. Csere: Horváth Zs. 4, Molnár H. 4, Mák 4, Fodor, Farkas. Edző: Szabó László.
 Bár a szombathelyi együttes szerezte a mérkőzés első kosarát, a hazaiak gyorsan reagáltak. A folytatásban az ELTE részéről több eladott labda és rossz döntés jellemezte a játékot, amit a vendégek sorra kihasználtak. A negyed végére azonban a hazaiaknak sikerült megfordítani mérkőzés állását. A második negyedben a hazai csapat tudta tartani előnyét, ám a szívósan küzdő vendégek harcossága miatt csak egyetlen ponttal tudták nyerni végül a negyedet, így nem túl megnyugtató, 5 pontos ELTE BEAC-előnnyel fordultak a felek. A harmadik negyed közepére a Szombathelyi ESE vissza tudott kapaszkodni csupán egyetlen pontra, ám nem csak, hogy fordítani nem tudtak, hanem mivel ekkor a vendéglűtók magasabb fokozatra kapcsolva egy 18-2-es rohammal szinte állva hagyták fáradni látszó ellenfelüket. Az utolsó negyedre az erejével elkészülő SzoESE próbált még küzdeni, de a hazaiak az utolsó pillanatig folyamatosan "űzve-hajtva" őket végül elég simának tűnő győzelmet arattak. Az ELTE csapatától Van Rijs Luca (18 pont, 4 szerzett labda, 6 gólpassz, 30 VAL) lett a legtöbb val értéket elérő játékos, szombathelyi oldalról pedig Plózer Petra (10 pont, 13 lepattanó) dupla-dupláig jutott.
 
Hegyi Hanna: - Gratulálunk a lányoknak a győzelemért! Ellenfelünk ameddig bírta, szépen küzdött és lassított minket de a végére elfáradtak. További sok sikert kívánunk nekik!
Szabó László: - Gratulálok a saját csapatomnak az első félidei tisztes helytálláshoz. Az ELTE-nek pedig a győzelemhez. 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek