Indul a nemzetközi szinten is jegyzett egyetemi bajnokság
14
Oct
2024
Indul a nemzetközi szinten is jegyzett egyetemi bajnokság
2024. október 14.  |  14:00

Hétfőn hét mérkőzéssel kezdetét veszi a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 2024/25-ös évada. A most induló szezonra összesen 30 - 17 férfi, 13 női - együttes nevezett.

 

A hölgyeknél az a nagy kérdés, sikerül-e a címvédés a hosszú időn át "féltve őrzött" trónját két év kihagyás után visszaszerző TF-es lányoknak. Kihívó akad bőven, többek között az előző évi finálé vesztese, a Győr, az ELTE-BEAC, az Európai Egyetemi Játékokon a rendező jogán szerepelve hatalmas bravúrral a legjobb 8 közé jutó Miskolc. Netán a négyes döntőkre már szinte "bérletet váltó" DEAC, vagy az utóbbi években a magyar egyetemi "Final Four-ról lemaradó Közgáz, esetleg sikerül beverekednie magát a SzoESE együttesének?

 

Ami a férfiak mezőnyét illeti, tavaly szinte hihetetlen "vidék dominanciát" láthattak az egyetemi bajnokságot követők, ugyanis a DEAC, Miskolc, a Mosonmagyaróvár és a PTE-PEAC "jóvoltából" nem jutott a négyes döntőbe budapesti alakulat. Most az a nagy kérdés, sikerül-e ezt a vidéki fölényt megtörni a patinás fővárosi intézmények csapatai közül valamelyiknek. Várhatóan már a keresztjátékért, csoportokon belül a legjobb 4 közé jutásért is óriási lesz a harc mind keleten, mind pedig nyugaton. A liga értékét kétségkívül emeli, hogy a nyári miskolci Európai Egyetemi Játékokon az előző kiírás mindkét döntőse, a DEAC és a Miskolc is  bejutott a kontinens legjobb 8 egyetemi együttese közé.

 

Vármegyei szövetségek