Ötödik helyen jutott tovább a magyar válogatott az európai selejtezőkből
11
Oct
2024
Ötödik helyen jutott tovább a magyar válogatott az európai selejtezőkből
2024. október 11.  |  10:30
Az eFIBA Season 3 European Pre-Qualifier küzdelmei során minden válogatott számára az október végi, legjobb 16 számára rendezett régiós döntő volt a cél.
 
 
Első napi helyezését megtartva az ötödik helyen végzett hazánk NBA2K válogatottja a második játéknap küzdelmei után. Elsőként Ciprussal játszottunk, felkészülten és magabiztosan vágtunk neki a mai napnak. Ezt a mérkőzés végeredménye is türköz, a srácok biztosra mentek nem csak a győzelem terén, de pontkülönbségben is.
 
 
Következhetett Albánia, vagyis csak következhetett volna. Ellenfelünk azonban áramkimaradás miatt feladta a mérkőzést, és a mai napon egy meccsen sem tudtak részt venni. Ez így pedig egy fix 40 : 00 -ás mérkőzést jelentett számunkra is.
 
 
Jöhetett a záró forduló, de ennél a pontnál már csak élményjáték következett. Az ötödik helyet már korábban bebiztosítottuk a mai két győzelemmel, egy esetleges bravúrral még a negyedik hely is meglehetett volna. Bár a srácok igyekeztek a lengyelek ellen is a 110%-ot hozni, sajnos rengeteg balszerencsés helyzetünk volt, és így nem tudtunk győzni. Ezzel végül maradtunk az ötödik helyen, így megyünk tovább a régiós döntőbe. Folytatás október végén a legjobb 16 európai csapat között. 
 

Vármegyei szövetségek