Gasper Okorn: Kiváló körülmények fogadtak a Rátgéber Akadémián
09
Oct
2024
Gasper Okorn: Kiváló körülmények fogadtak a Rátgéber Akadémián
2024. október 9.  |  14:00
A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gasper Okorn a közelmúltban több mérkőzést is megtekintett a hazai bajnokságban. Az alábbi interjúban Okorn kapitány osztotta meg gondolatait az eddig látott mérkőzésekről és játékosokról.
 
- Hogyan látta az Atomerőmű SE – Alba Fehérvár mérkőzést?
 
- Két erős csapat lépett pályára, és biztos vagyok benne, hogy mindkettő az élmezőnyben fog végezni a szezonban. A Paks teljesen megérdemelten nyert, úgy gondolom, jobban játszottak ezen a találkozón. A mérkőzésen elsődlegesen Vojvoda Dávidra, Filipovity Márkóra és Benke Szilárdra összpontosítottam, akik mind kiváló benyomást tettek rám. A nap végén sikerült az említett játékosokkal személyesen is beszélnem, ezáltal pedig még nagyobb rálátásom lett aktuális állapotukat illetően.
 
- Második mérkőzésként az NKA Pécs – Sopron KC találkozót látogatta. Hogy tetszett ez a mérkőzés?
 
- Ez volt az első alkalom, hogy a Rátgéber Akadémián jártam, és ez is fontos szempont volt a látogatásomban. Hosszasan körbevezettek, és maximálisan elégedett voltam az ott látottakkal, valamint a fogadtatással. Az akadémia körülményei kiválóak, mind infrastruktúra, mind a légkör tekintetében. A látogatás másik oka Meleg Gergő játékának megfigyelése volt. Gergő nagyszerű benyomást tett rám, fiatal magasemberként nagy szükség lehet rá a válogatottban. Tavaly sérüléssel bajlódott, ezért átbeszéltük a regenerációját és a jelenlegi állapotát. Az első benyomásaim pozitívak, és a jövőben még sokszor fogok vele és hasonló helyzetű játékosokkal beszélgetni a lehetőségekről.
 
- Volt más olyan játékos, aki felkeltette az érdeklődését?
 
A Paks-Alba mérkőzésen az említett játékosok mellett külön figyeltem Eilingsfeld János játékát is. A meccs után hosszasan beszéltem vele, mert úgy gondolom, hogy rutinjával és tapasztalatával továbbra is hasznos tagja lehetne a válogatottnak. Tavaly egy komolyabb sérülése volt, ami után nem könnyű visszanyerni a formát, de tisztában vagyok a valódi képességeivel. Nagyon őszinte volt velem a beszélgetésünk során, abban maradtunk, hogy egyelőre még időre van szüksége és arra, hogy klubcsapatában visszanyerje a régi formáját. Valószínűbb, hogy a jövő tavaszi válogatott mérkőzéseken vethetjük fel újra, hogy lehet-e tagja a keretnek.
 
- Mi a következő állomás?
 
A mai napon a ZTE-Sopron mérkőzést fogom megtekinteni, ez lesz az ötödik találkozó, amit az első három fordulóban megnézek. Ezen a meccsen különös figyelmet fordítok Tóth Ádámra, azonban érdeklődve várom a pályára lépő többi magyar játékos teljesítményét is. A mérkőzést után Matthias Zollner vezetőedzővel tervezek egy meetinget lebonyolítani, ahol további információkat szerezhetek csapata és játékosai aktuális állapotáról.
 

Vármegyei szövetségek