Továbbjutó helyen a magyar NBA2K válogatott
09
Oct
2024
Továbbjutó helyen a magyar NBA2K válogatott
2024. október 9.  |  08:30
Négy mérkőzés után az ötödik helyen áll a magyar válogatott az eFIBA Season 3 European Pre-Qualifier szakaszában. A papíron nehezebb meccseken már túl van a válogatott, a folytatásban Ciprus, Albánia és Lengyelország vár még a magyarokra.
 
Kedden elrajtoltak az eFIBA Season 3 európai selejtezői, ahol az idei HUNBA2KET NBA2K Bajnokság győztesei magyar válogatottként indulhattak. Az első meccset Izrael ellen vívtuk, izgatottan kezdtek a srácok, nagyon igyekeztek megmutatni magukat első nemzetközi mérkőzésükön. Az oda-visszavágós meccs első mérkőzésének legvégét elrontottuk, így 1 ponttal elveszítettük a debütáló találkozót. A második mérkőzésre azonban megérkeztünk mind taktikában és mentalitásban, így végül 105-104 összesítéssel meglett a győzelem.
 
 
A második meccsen a törökök következtek, erről a mérkőzésről tudtuk, hogy nem kötelességünk megnyerni. A világbajnoki bronzérmes törökök ellen mindent beleadtak ugyan a srácok, az első meccsen két alkalommal is tudtunk vezetni. A végére azonban magabiztos győzelem született a török válogatott számára.
 
 
Jöhetett Belgium, ahol sajnos az első mérkőzésen még nem hevertük ki a törököktől kapott verést, és hiába indultunk 12-7-es vezetéssel, 19 pontos hátrányt szedtünk össze a visszavágóra. Ez túl nagy hátrányt jelentett a második mérkőzésre, a belgák szinte végig védekezve, támadásban a biztos kétpontosokra hajtva őrizték első meccsen szerzett előnyüket, így könnyen behúzták a meccset.
 
 
A játéknap utolsó meccsét a negyedik helyről kezdtük, ellenfelünk az ekkor második helyen álló horvátok voltak. A végig szoros találkozó első mérkőzésén végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár általában a magyarok vezettek. Az utolsó negyedben másfél perc volt az órán, amikor kiegyenlítettek a horvátok. A csapatok kapkodtak, belehibáztak, magyar oldalon két triplával és egy kétpontossal Geri vette hátára a csapatot. Az utolsó támadást Magyarország vezethette, de egy labdaeladás megpecsételte sorsunkat, három ponttal nyerte az első meccset Horvátország. A második találkozón pont fordítva alakult minden, az első félidőben végig a horvátok diktálták a tempót. A negyedik negyed utolsó másfél percére ismét döntetlennel fordultak a csapatok, ismét jött az őrült versenyfutás. Felesleges szabálytalanságok, kimaradt ziccerek és triplák mindkét oldalon, de az idegek harcák ismét az ellenfél bírta jobban.
 
 
Folytatásban csütörtökön 19 órától, Ciprus, Albánia és Lengyelország válogatottjai ellen. Az első hat helyre jó esélyei vannak a magyar válogatottnak, ugyanis négy forduló után a 5. helyről várjuk a folytatást. Összehasonlításképp leendő ellenfeleink a 4., 7. és 8. helyen állnak jelenleg a csoportban. A mérkőzéseket élő magyar kommentár mellett GergőBá Twitch csatornáján izgulhatjuk végig.

Vármegyei szövetségek