Gasper Okorn: Kiemelten fontos a nemzetközi kupaszereplés
01
Oct
2024
Gasper Okorn: Kiemelten fontos a nemzetközi kupaszereplés
2024. október 1.  |  12:00
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gasper Okorn, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a múlt héten két mérkőzést is személyesen megtekintett.
 
Az Alba Fehérvár - BC Prievidza találkozót magas iramú, izgalmas mérkőzésként értékelte, és elégedett volt az eredménnyel. Külön hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy minél több magyar csapat szerepeljen a nemzetközi kupasorozatokban, hiszen ezek a találkozók hasznos tapasztalatokat jelentenek a játékosok és a klubok számára. Az Alba Fehérvár főtáblára jutását ezért fontos előrelépésnek tartja a magyar kosárlabda fejlődésének szempontjából. A találkozó után lehetősége nyílt beszélni Vojvoda Dáviddal, Filipovity Márkóval, valamint Alejandro Zubillaga vezetőedzővel.
 
A második mérkőzésen, amely az NHSZ-Szolnoki Olajbányász és a Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét összecsapása volt, Lukács Norbert lett volna a kiszemelt, ám ő sérülése miatt nem léphetett pályára. A mérkőzést követően hosszasan beszélgetett Oliver Vidin vezetőedzővel, ahol a csapat és a játékosok helyzetéről esett szó.
 
Mindkét mérkőzésen hasznos tapasztalatokat szerzett szövetségi kapitányunk, továbbá külön köszönetet mondott az Alba Fehérvárnak és a Szolnoki Olajbányásznak a vendéglátásért.
 
A héten Gasper Okorn két újabb összecsapást fog megtekinteni:
 
  • 2024. október 4., péntek, 18:00 – Atomerőmű SE - Alba Fehérvár
  • 2024. október 5., szombat, 17:45 – NKA Universitas Pécs - Sopron KC
 
Az Atomerőmű SE - Alba Fehérvár mérkőzést az elsődleges erőviszonyokat látva a magyar bajnokság egyik legnagyobb rangadójának nevezte, ennek megfelelően magas színvonalú kosárlabdára számít. Ezen a találkozón élőben figyelheti meg Vojvoda Dávid, Filipovity Márkó és Benke Szilárd játékát is.
 
Az NKA Universitas Pécs - Sopron KC találkozótól kiegyenlített mérkőzést vár, ahol elsődlegesen Meleg Gergő játékát fogja kiemelt figyelemmel kísérni.

Vármegyei szövetségek