Már lehet regisztrálni a HUNBASKET Fantasy League játékra
25
Sep
2024
Már lehet regisztrálni a HUNBASKET Fantasy League játékra
2024. szeptember 25.  |  14:00
Amint arról múlt héten beszámoltunk, Magyarországon jelenleg egyedülálló módon fantasy ligát indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Női és a Férfi NB I A csoportban is HUNBASKET Fantasy League néven. A játék lényege, hogy egy meghatározott összegből kell csapatot "vásárolnia" mindenkinek, és a kosarasok való életben nyújtott teljesítménye alapján adódik össze egy-egy fantasy együttes pontszáma.
 
A regisztráció a mai napon megkezdődött, az alábbi linken már össze is lehet rakni a megálmodott - és egyben a büdzsébe beleférő - csapatokat:
 
 
 
A játékszabályokról röviden annyit, hogy 8 fős együtteseket kell létrehozni 100 egységnyi pénzből, 5 kezdőt és 3 cserét kell vásárolni a megadott lehetőségekkel - a backcourt (hátvéd) és frontcourt (csatár vagy center) játékosok aránya a kezdőben 2-3 vagy 3-2, a cseréknél pedig 1-2 vagy 2-1 lehet.
 
A fantasy csapatok pontjait a játékosok valós statisztikája adja az alábbi szorzóval:
 
Szerzett pont: 1 pont
Lepattanó: 1.2 pont
Gólpassz: 1.5 pont
Blokk: 3 pont
Labdaszerzés: 3 pont
Labdaeladás: -1 pont
 
Minden csapatnak ki kell jelölnie egy csapatkapitányt, akinek a pontjai duplán számítanak az adott héten, a cserék pontjai pedig feleződnek.
 
Hetente két játékost lehet cserélni a piacról, illetve ha valaki az előző héten nem cserélt egyet sem, akkor a következőn hármat tud - háromnál többet nem lehet akkor sem, ha valaki hetekig nem cserél senkit a csapatából. A piac minden hétfőn nyit, és mindig a hét első mérkőzésének kezdetekor zárul. Ha a hét első meccse elindul, akkor már nem lehet azon a héten játékost cserélni.
 
A játékosok árai a teljesítményük függvényében folyamatosan változnak.
 
Ha egy játékos két mérkőzést játszik egy héten, akkor természetesen mindkét meccse számít, ha viszont egyet sem, akkor azon a héten magától értetődő módon nem kap pontot - ennek rögtön a játék legelső hetében jelentősége lesz, hiszen a férfiaknál az Alba Fehérvár és az Egis Körmend első fordulós mérkőzését csak jövő kedden játsszák.
 
A teljes játékszabályzat ezen a linken elérhető!
 
 
A HUNBASKET Fantasy League havi győzteseket is hirdet, akik az adott hónapban a legtöbb pontot szerezték. A G-Adam Kiadó jóvoltából minden havi nyertes egy NBA Rajt Magazinnal és könyvvel lesz gazdagabb, amelyet saját maga választhat ki az alábbi honlapról:
 
 
 
A fantasy szezon a női és a férfi bajnokság alapszakaszának végén zárul.
 
A legjobbak az alábbi díjakban részesülnek a Női A csoportban:
 
1. hely: Két-két belépő a 2025-ös női Európa-bajnokság magyar csapatot érintő csoportmérkőzéseire
2. hely: Egy női válogatott által aláírt mez, egy férfi válogatott által aláírt labda és két könyv a G-Adam Kiadótól
3. hely: Két belépő a 2027-es női Európa-bajnokság 2025. novemberi hazai selejtező mérkőzésére, illetve egy könyv a G-Adam Kiadótól
 
A Férfi A csoportban első három helyen végző játékos pedig az alábbi díjakat kapja:
 
1. hely: Két-két belépő a 2025-ös női Európa-bajnokság magyar csapatot érintő csoportmérkőzéseire
2. hely: Egy férfi válogatott által aláírt mez, egy női válogatott által aláírt labda, illetve két könyv a G-Adam Kiadótól
3. hely: Két belépő a férfi válogatott soron következő hazai tétmérkőzésére, illetve egy könyv a G-Adam Kiadótól
 
 
 
Hunbasket Fantasy – Hozd össze az álomcsapatod!

Vármegyei szövetségek