Új lendület a magyar kosárlabdának: bemutatkozik a Hunbasket friss arculata
25
Sep
2024
Új lendület a magyar kosárlabdának: bemutatkozik a Hunbasket friss arculata
2024. szeptember 25.  |  12:00
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége fontos lépést tett annak érdekében, hogy közelebb hozza a sportágat a szurkolókhoz, és még vonzóbbá tegye a kosárlabdázást a szélesebb közönség számára. A Hunbasket márkanév mostantól modernebb vizuális elemekkel képviseli a magyar kosárlabdát, miközben megőrzi a sportág hagyományait. Az arculati megújulás bemutatása a hétvégén induló új szezon kezdetéhez igazodik, amely remek alkalmat kínál a változások fokozatos bevezetésére.
 
Miért a megújulás?
 
Bár a „Hunbasket” márkanév már régi ismerős a kosárlabda rajongók számára, eddig elsősorban az MKOSZ hivatalos logója volt a központi vizuális elem. Elérkezett azonban az idő, hogy a Hunbasket márka új identitást kapjon. A cél egy olyan arculat bevezetése, amely megszólítja a fiatalabb közönséget és kiemeli a kosárlabda dinamikus és szórakoztató oldalát is.
 
 
Az új arculat jellemzői
 
A Hunbasket új vizuális elemei nemcsak a szurkolók számára készült tartalmakon jelennek meg, hanem a sportág népszerűsítését is szolgálják. Az új arculat az alábbi márkaértékekre épül:
  • Modern: A dizájn és vizuális megjelenés a modern stílust tükrözi, igazodva a szurkolók igényeihez
  • Pozitív kisugárzású: Az új vizuális elemek energikus, friss hangulatot sugároznak
  • Rendezett: A Hunbasket arculata átlátható, tiszta és modern, amely segíti a szurkolókat abban is, hogy egyszerűen eligazodjanak a szövetség digitális felületein
Friss vizuális élmény és újfajta közösségi média tartalmak
 
Az új Hunbasket arculat része az MKOSZ logóban már jól működő piros-fehér-zöld-fekete színvilág és a kapcsolódó betűtípus készlet. A szövetség az arculati fejlesztések mellett folyamatosan egyre nagyobb hangsúlyt fektet az audiovizuális tartalmakra is, így a szurkolók egyre több dinamikus tartalommal találkozhatnak a Hunbasket Facebook, Instagram és TikTok közösségi oldalán is. 
 
A szurkolók a középpontban
 
Az új hunbasket arculat bevezetése része az MKOSZ azon stratégiájának, amely célul tűzte ki a szurkolók aktívabb bevonását és a magyar kosárlabda népszerűsítését. Az új logó és a hozzá kapcsolódó vizuális elemek elsősorban a szurkolói tartalmakon fognak megjelenni, erősítve a kapcsolatot a sportág és a rajongók között.
 
Az MKOSZ jelenleg is több marketing fejlesztésen dolgozik, amelyek révén a kosárlabda egyre inkább a digitális világ részévé válik, és még inkább eléri a fiatal, sportkedvelő közönséget. Az új arculat, amely most megjelenik a hunbasket digitális felületein, ennek a törekvésnek az egyik fontos mérföldköve.

Vármegyei szövetségek