Kezdetét veszi az MKOSZ Hét mérkőzése program
24
Sep
2024
Kezdetét veszi az MKOSZ Hét mérkőzése program
2024. szeptember 24.  |  18:00
Az idei szezontól elindul az MKOSZ "Hét mérkőzése" projektje, amelynek célja, hogy átfogó képet nyújtson Magyarország kosárlabda-kultúrájáról, és bemutassa az egyes városok kosárlabda életét a férfi és női első osztályú egyesületek hazai meccsein keresztül. A program keretében minden fordulóban kiválasztásra kerül egy találkozó, amely megkapja a "Hét mérkőzése" címet. Ez a kiemelt összecsapás általában felváltva lesz férfi és női csapatoknál.
 
A kezdeményezés célja, hogy a szezon során az ország minél több pontján megjelenjünk, bemutatva a helyi kosárlabda közösségeket és felkutatva az ország fellegvárait. Azok a helyszínek, amelyek az alapszakaszban nem szerepelnek, a rájátszás vagy a következő szezon elején kapnak majd lehetőséget. A válogatott szünetekben a "Hét mérkőzése" cím az aktuális válogatott találkozóra vonatkozik.
 
A projekt során nem feltétlenül a tabella alapján legkiemelkedőbb rangadók kerülnek a középpontba, hanem olyan összecsapások, amelyek izgalmasak a szurkolók számára, és lehetőség szerint kiegyenlítettek. Emellett a meccsek megfelelnek az MKOSZ stábjának szervezési és tartalomgyártási elvárásainak is.
 
A "Hét mérkőzése" külön figyelmet kap az MKOSZ közösségi média felületein, ahol felvezető tartalmakkal, helyszíni tudósítással találkozhatnak a követők. A mérkőzés utáni héten elkészül egy összefoglaló videó is, amely bemutatja a helyi kosárlabda közösséget, a mérkőzés hangulatát és eseményeit.
 
Érdemes lesz követni a közösségi oldalainkat, ahol folyamatos tájékoztatást adunk a programról, előzetes videókat is közzéteszünk, a teljes összefoglaló pedig a hivatalos YouTube-csatornánkon lesz megtekinthető. Azt, hogy melyik meccs lesz a "Hét Mérkőzése", minden esetben az aktuális héten jelentjük be a forduló hivatalos grafikájával együtt.

Vármegyei szövetségek