Magyar Kosárlabdázás Napja: Újra ünnepelt a sportág
15
Sep
2024
Magyar Kosárlabdázás Napja: Újra ünnepelt a sportág
2024. szeptember 15.  |  17:50
Szeptember második hétvégéjén általában a Hősök tere és környék labdapattogástól hangos. Most azonban a zord időjárás a Ludovika Arénába "terelte" a Kosárlabdázás Napja részvetőit és az érdeklődőket. A létesítményhez közeledve gyakran felhangzó éles játékvezetői sípszó jelezte: mozgalmas rendezvény zajlik.
 
 
A szervezők próbálták maximálisan kihasználni a létesítmény adta lehetőségeket, a centerpályán és az edzőpályán egyaránt keresztben összesen nem kevesebb, mint 12 pályát alakítottak ki. 
Már a rendezvény elején szép számmal ültek a lelátókon, és a centerpályán többek között egy sor Európa-bajnok "angyalt" is láthattak "akcióban", azaz a női senior tornán a nyáron Eb-t nyerő Magyarország Angyalai nevű alakulat tagjai több csapatban is pályára léptek. Dél felé közeledve következtek a köszöntések, a díjazások. A szervezők a magyar kosárlabdázás jelentős történelmi eseményére emlékeztek, amikor eddigi egyetlen NBA-kosarasunkat, Dávid Kornélt köszöntötték, aki 25 éve debütált az amerikai profi ligában. Megválasztották és díjazták az év edzőit és játékosait a különböző korosztályokban, majd egy régi, legendás, fővárosi klub, a BSE kosarasait, edzőit köszöntötték. Jó néhány Ronchetti-kupa győztes hölgy, valamint női és férfi felnőtt és korosztályos válogatott játékos jelent meg a szép emlékezés kapcsán, amelyen a rendezvény háziasszonya, Fegyverneky Zsófia, valamint az MKOSZ elnöke Báder Márton adott át kedves emlék ajándékot a több korosztályt is felvonultató, a Városmajorban egykoron szép hazai és nemzetközi sikereket elérő sportolóknak, edzőknek. 
 
 
Az ünnepélyes pillanatok után folytatódtak a küzdelmek. A délelőtti fővárosi selejtezőn, valamint a délutáni döntőkben, valamint a különböző VIP és gálamérkőzéseken összesen csaknem 200 csapat vett részt. Kora délután "fedett pályán" sem maradhatott el a Face Team látványos, pörgős akrobatikus előadása, az ügyességi viadalok döntői pedig - ahová nyilván az eddigi rendezvények legjobbjai jutottak - színvonalasak, izgalmasak voltak. Kora estig tartott a rendezvény, amellyel befejeződött a 32. nyári kosaras évad! Jövőre, május végén pedig indul a 33! 
 
 
 
Forrás: Botár László
Képek: Hajdú Krisztina/Streetball Hungary

Vármegyei szövetségek