Nem jutott tovább a világbajnokság negyeddöntőjéből az U23-as 3×3 válogatott
15
Sep
2024
Nem jutott tovább a világbajnokság negyeddöntőjéből az U23-as 3×3 válogatott
2024. szeptember 15.  |  06:45

Az ulánbátori U23-as 3×3-as világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott 15-19 arányban maradt alul Németországgal szemben, így a németek folytathatják a küzdelmet az elődöntőben - írja a Wbasket.hu.

Nehéz ellenfél várt a magyar csapatra, hiszen a két olimpikont is felvonultató Németországgal találkoztunk a negyeddöntőben.
Wentzel kosarával indult a találkozó, és egyből beindult az adok-kapok. A németek először 2-3-nál fordítottak Poros duplájával, majd 5-5 után kicsit megakadt a lendületünk támadásban. Ellenfelünk azonban bedobta a helyzeteit, és 3 pontos előnyre tett szert (5-8).

Az első megszakítás után Zsámár törte meg a kosárcsendünket, azonban két nagyon könnyű dobásunk is kimaradt, amikre nagy szükség van, hogy egy ilyen erős Németországot le tudjunk győzni (6-9). Szirony és Wentzel harcolt ki kosarakat, és hosszú idő után egy pontra faragtuk a hátrányunkat (8-9). Ekkor azonban lemaradtunk védekezésben és Mevius egy duplával büntetett (8-11). Budácsik Dorka lépett elő vezérré, faultos ziccerével és a büntetővel ismét látótávolságba kerültünk (12-14). A magyar lányokat csak dicsérni lehet, hiszen 2-3 pontnál nagyobb előnyt nem engedtünk a németeknek, sőt, 14-15-re zárkóztunk.

A kisebb megszakítást követően Reichert és Zolper kosaraival ellépett Németország, 14-19. Az utolsó egy percbe érkezve Budácsik szépített, azonban hét másodperccel a lefújás előtt még mindig 4 pont volt a hátrányunk (15-19). Több kosár már nem esett a mérkőzésen, így Németország örülhetett a sikernek. A magyar csapat egészen az utolsó pár percig meccsben volt és kiválóan játszott, de a németek a papírformának megfelelően játszottak, így ők menetelhetnek tovább az elődöntőben, számunkra véget ért a világbajnokság.

 

Magyarország - Németország 15-19

FIBA 3x3 U23 World Cup 2024
Mongólia, Ulánbátor

Magyarország: Budácsik Dorottya 7, Szirony Dorina 3, Wentzel Nóra 3, Zsámár Lili 2.

Németország: Elisa Mevius 3, Victoria Poros 4, Marie Reichert 6, Laura Zolper 6.

 

Vármegyei szövetségek