Veretlenül csoportgyőztes a magyar válogatott az U23-as 3×3-as világbajnokságon
13
Sep
2024
Veretlenül csoportgyőztes a magyar válogatott az U23-as 3×3-as világbajnokságon
2024. szeptember 13.  |  07:00

Utolsó csoportmérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az Ulánbátorban, Mongólia fővárosában zajló U23-as 3×3-as világbajnokságon - írja a Wbasket.hu.

A Budácsik Dorottya, Szirony Dorina, Wentzel Nóra, Zsámára Lili alkotta magyar csapat 16-9-re legyőzte Ausztriát és ezzel veretlenül végzett csoportja élén. A lányok legközelebb vasárnap reggel 6 órakor lépnek pályára, immár a keresztjátékban. A negyeddöntőben a rivális a C-csoport második helyezettje lesz.

A magyar válogatott biztos továbbjutóként lépett pályára, míg az osztrákoknak egy halvány matematikai esélyük még volt volt. Az ilyen helyzetek mindig speciálisak és ez rá is nyomta a bélyegét az első percekre. Másfél perc játék után Wentzel Nóra szerezte a találkozó első pontját. Ezt követően Szirony Dorina bravúros duplájával növeltük az előnyt, majd Wentzel Nóra megszerezte második pontját, amivel 4-0-ra mentünk.

A folytatásban Budácsik Dorottya növelte a vezetésünk mértékét, majd ismét az ihletett formában játszó Wentzel Nóra következett. Ekkor már 6-0-ra mentünk. Az első megszakítás előtt megszerezték első pontjukat az osztrákok, de nem lehetett kérdés a fölényünk.

A mérkőzés középső szakaszában kiegyenlítettebbé vált a játék képe, ami egyben azt is jelentette, hogy állandósult ezen 5-6 egység környékén a differencia. Egy csendesebb időszakot Wentzel Nóra duplája tört meg, mellyel 10-3-ra módosult az állás.

A mérkőzés hajrájához közeledve 12-6-nál akadt egy kisebb osztrák felzárkózás, de Budácsik Dorottya találataival visszaállította válogatottunk a nagyobb különbséget. Az utolsó másodpercek pedig Wentzel Nóra alakította ki a 16-9-es végeredményt. Veretlenül nyerte csoportját magyar válogatott. Gratulálunk!

 

Ausztria - Magyarország 9-16

FIBA 3x3 U23 World Cup 2024
Mongólia, Ulánbátor

Ausztria: Nina Krisper 7, Stella Popp 1, Isabelle Fleischanderl, Natalie Kalaydjiev 1.

Magyarország: Budácsik Dorotyta 7, Zsámár Lili, Wentzel Nóra 6, Szirony Dorina 3.

Vármegyei szövetségek