Megszerezte harmadik győzelmét az U23-as as világbajnokságon a magyar válogatott és már biztosan negyeddöntős
13
Sep
2024
Megszerezte harmadik győzelmét az U23-as as világbajnokságon a magyar válogatott és már biztosan negyeddöntős
2024. szeptember 13.  |  04:55

Folytatódik válogatottunk kiváló szereplése az Ulánbátorban, Mongólia fővárosában zajló U23-as 3×3-as világbajnokságon. A Budácsik Dorottya, Szirony Dorina, Wentzel Nóra, Zsámára Lili alkotta magyar csapat a pénteki első mérkőzésén 18-9-re múlta felül Ukrajnát - írja a Wbasket.hu. A mieink ezzel biztosították helyüket a legjobb nyolc között.

A nyitónapon a magyar lányok Benint és Kínát verték, míg az ukránok szintén két győzelmet szereztek, a 7 pontos Anastasiia Kucheronok vezetésével Ausztriát múlták felül 12-9-re, majd Benint győzték le 12-11-re.

A veretlenek csatáját Ukrajna kezdte jobban, másfél perc alatt 2-0-ra léptek. Wentzel Nóra és Szirony Dorina révén azonban gyorsan egyenlítettünk, majd nem sokkal később Zsámár Lili és Budácsik Dorottya is megvillant. Az első négy pontunk a négy játékosunk között oszlott el. Az első nap után joggal oly’ sokszor dicsért csapatmunka ismét megmutatkozott.

Az első megszakításig még fej-fej mellett haladt a két gárda. A szusszanásnyi pihenőhöz 5-5-ről érkeztek a felek. A végeredmény mutatja, hogy ezt követően gyorsan állva hagytuk Ukrajnát. Szirony Dorina és Budácsik Dorottya büntetőjével 7-5-nél magához ragadta az irányítást nemzeti csapatunk. Az ukránoknak 7-7-nél még akadt egy fellángolásuk. Ekkor 5 perc volt hátra a találkozóból.

Wentzel Nóra tanítanivaló átadása után Budácsik Dorotyta talált be, amivel 8-7-re vezettünk. Ezt követően Wentzel Nóra remek tempóját is feljegyezhettük, 9-7-re alakítva az állást. Erre már nem volt válasza ellenfelünknek. Gyorsan kinyílt az olló. Amikor két perccel a vége előtt Szirony Dorina találata célt ért, 14-7-nél már 7-0-s futásban voltunk.

A hajrában magabiztosan őrizte előnyét válogatottunk, a 18. pontunkat 49 másodperccel a vége előtt Budácsik Dorottya szerezte. Centerünknek ez volt a 7. pontja és ezzel az összecsapáson a mezőny legeredményesebbje lett. Válogatottunk pedig megszerezte harmadik sikerét és csoportgyőztesként negyeddöntős. Gratulálunk!

 

Magyarország - Ukrajna 18-9

FIBA 3x3 U23 World Cup 2024
Mongólia, Ulánbátor

Magyarország: Budácsik Dorottya 7, Zsámár Lili 1, Wentzel Nóra 5, Szirony Dorina 5.

Ukrajna: Bohdana Lapkhan 1, Iryna Buhaiova 2, Anastasiia Kovtun 2, Anastasiia Kucheronok 4

Vármegyei szövetségek