Nagyarányú győzelmet aratott az U23-as 3×3 válogatott a vb nyitómeccsén
11
Sep
2024
Nagyarányú győzelmet aratott az U23-as 3×3 válogatott a vb nyitómeccsén
2024. szeptember 11.  |  04:40

A Budácsik Dorottya, Szirony Dorina, Wentzel Nóra, Zsámár Lili alkotta magyar válogatott magabiztos 19-5-ös Benin elleni győzelemmel kezdte az U23-as 3×3-as világbajnokságot - írja a Wbasket.hu.

Döcögősen indult a találkozó, elég sokat kellett várni az első magyar kosárra, amit Budácsik Dorka szerzett faultos ziccerből (2-0). Zsámár Lili egy könnyű kosárral növelte 3 pontra az előnyünket, de egyelőre elég pontatlanul játszottunk a képzetlen Benin ellen. Budácsik újabb pontját követően Kpetikou szerezte meg Benin első kosarát (4-1). Beninről azt kell tudni, hogy hosszú karú és lábú, fizikális testalkatú játékosokból áll a csapat, de kosárlabda színvonalban, minőségben el vannak maradva.

Az első megszakítást követően a távoli dobásaink is már beestek, Szirony és Zsámár volt eredményes, így már 9 egységre nőtt a differencia (10-1). A játék képét elnézve nem volt kérdéses, hogy a magyar válogatott megnyeri a mérkőzést (12-2). Budácsik továbbra is dominált a festéken belül, szépen lassan fölé nőttünk Benin csapatának (13-2).

Az utolsó percekhez közeledve Benin még büntetőt is ki tudott harcolni, de nem volt esélyük szorosabbá tenni a találkozót. A magyar válogatott minden tagja dobott kosarat, és azt gondolom, hogy bemelegítésként szolgált ez a mérkőzés a mai napra. A nyitómeccset Zsámár Lili duplája zárta és végül 19-5-ös magabiztos győzelmet aratott Magyarország. Folytatás 05:40 perctől Kína ellen.

 

Magyarország - Benin 19-5

FIBA 3x3 U23 World Cup 2024
Mongólia, Ulánbátor

Magyarország: Budácsik Dorottya 8, Szirony Dorina 5, Wentzel Nóra 1, Zsámár Lili 5.

Benin: Novaly Eklou-, Gbenakpon Veronica Keita 1, Audie candace Kpetikou 3, Hamdyath Orou Yiranin 1.

Vármegyei szövetségek