Kezdődik a 3x3-as U23-as világbajnokság
10
Sep
2024
Kezdődik a 3x3-as U23-as világbajnokság
2024. szeptember 10.  |  14:00

Még nincs vége a válogatottak nyári programjának, hiszen az U23-as 3×3-as válogatott kijutott a mongóliai világbajnokságra - írja a Wbasket.hu. Nézzük, hogy miként alakul a vb programja, illetve, hogy kik a résztvevők.

Igazi csapatmunkának nevezhető az U23-as csapat kijutása, hiszen ahogy azt korábban is említettük, az U23-as mellett az U21-es 3×3-as válogatott eredményei is beleszámítottak a végső összegzésbe. Jól gyűjtögették a csapatokat a pontokat, hiszen jelenleg 370,898 ponttal a nyolcadik helyről vághatunk bele a világbajnokságba, amelyet Monglóia fővárosában, Ulánbátorban rendeznek.

 

A világbajnokságon résztvevő csapatok:

Nők: Kína, USA, Németország, Franciaország, Egyiptom, Mongólia, Japán, MagyarországUkrajna, Spanyolország, Lengyelország, Hollandia, Chile, Izrael, Olaszország, Ausztria, Benin, Új-Zéland, Kenya, Uganda

Férfiak: Franciaország, Kína, Németország, Litvánia, Lettország, Izrael, Hollandia, Egyiptom, Spanyolország, Mongólia, Olaszország, Chile, USA, Új-Zéland, Japán, Ukrajna, Algéria, Benin, Argentína, Kenya

 

 

A csapatok négy csoportba osztva kezdik meg a küzdelmet a világbajnokságon. Magyarország az “A” csoportba került, ahol Kína, Ukrajna, Ausztria és Benin lesz az ellenfelünk. Szeptember 11-14. között zajlanak majd a csoportkör mérkőzései, majd 15-én a helyosztókkal ér véget a vb.

A magyar U23-as 3×3-as válogatott keretében történt egy változás, Ulánbátorba nem utazik a csapattal Angyal Barbara, hanem a mostani debreceni Women’s Series tornán is résztvevő Zsámár Lili került a keretbe. Budácsik Dorka, Szirony Dorina és Wentzel Nóra a korábbi U23-as tornákon is játszott, így ők már összeszokott triónak számítanak. A csapatot továbbra is Medgyessy Dóra irányítja, Vereb József csapatvezető egy Mongólia elleni edzőmérkőzést szervezett le a torna előtti napra. 

Válogatottunk már az első napon pályára lép, szeptember 11-én Benin és Kína ellen játszunk. Egy pihenőnap után 12-én Ukrajna és Ausztria lesz a rivális. A nyári konferenciák során egyik csapattal sem kerültünk össze, de Ukrajna és Ausztria is hasonló játékerőt képvisel, mint a magyar gárda. Benin U18-as csapata nem vett részt végül a debreceni világbajnokságon, így az ő játékukba nem tudtunk belenézni, míg Kína minden korosztályban kiválóan helytáll, mindig az élmezőnyben végeznek. A csoportokból majd az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

 

A magyar csapat világbajnoki menetrendje

2024.09.11.

4:00 Magyarország – Benin
5:40 Kína – Magyarország

2024.09.13.

4:00 Magyarország – Ukrajna
6:05 Ausztria – Magyarország

 

A mérkőzéseket a FIBA 3x3 YouTube-csatornáján lehet élőben követni.

 

 

Vármegyei szövetségek