Miskolci U16-os leány Európa-bajnokság: Összefoglaló - 1.nap
16
Aug
2024
Miskolci U16-os leány Európa-bajnokság: Összefoglaló - 1.nap
2024. augusztus 16.  |  22:30
Kezdetét vette a hazai rendezésű miskolci U16-os leány Európa-bajnokság, ahol már az első nap csoportmérkőzései sok izgalmat tartogattak. Fordulatos mérkőzések és nagyarányú győzelmek jellemezték az első játéknapot, ahol a végső győzelemre is esélyes csapatok sikerrel vették az első akadályt.
 
A csoport:
Az A csoportban Svédország, Németország, Olaszország és Horvátország kapott helyet. Az első fordulóban Németország a mérkőzését végig uralva, Diana Ivancic (15 pont) vezérletével 53-42 arányban múlta felül Svédország válogatottját. A csoport másik mérkőzésén Olaszország egy fordulatos mérkőzésen bizonyult jobbnak Horvátország ellen, a végeredmény 58-49. Kiemelendő, hogy Olaszország az első félidei 26 pontja után a második negyedben hullámzó játékkal mindössze 6 pontot tudott gyűjteni.
 
 
B csoport:
A "B" jelű négyesben kapott helyet a magyar válogatott is, könnyűnek azonban nem volt nevezhető a sorsolás, hiszen az első fordulóban mindjárt a torna egyik legnagyobb favoritja, Franciaország volt az ellenfél. A mérkőzés első negyedében ugyan tudták tartani a lépést a magyar lányok, azonban idővel kijött a francia csapat erőfölénye, végül 71-40 arányban diadalmaskodtak. A másik mérkőzésen Izrael Görögország ellen lépett pályára a DVTK Arénában. Izrael csapata a mérkőzését végig uralva, magabiztosan vette az első akadályt, holnap pedig a magyar válogatottal nézhetnek szembe.
 
 
C csoport:
Spanyolország Lettország elleni mérkőzése nyitotta a C csoport küzdelmeit az U16-os leány Eb-n. A spanyolok esélyeshez méltóan 76-63-ra tudtak nyerni, Marta Llompart pedig 18 ponttal tudott hozzájárulni a sikerhez. Szintén a C csoportban foglal helyet Szerbia és Lengyelország csapata is. A találkozón állandóan változott a vezető kiléte, végül a játéknap legszorosabb mérkőzését produkálva Szerbia 1 pont különbséggel, 49-48 arányban tudott diadalmaskodni.
 
 
D csoport:
Szlovénia is sikerrel vette az első akadályt, amelyet Montenegró jelentette számukra. Az igen csak pontgazdag mérkőzésen Szlovénia 79-67-re győzte le Montenegrót, ugyanakkor kiemelendő Ana Jovovic teljesítménye, aki csapata veresége ellenére is 25 pontot termelt. A miskolci egyetemen megrendezett másik mérkőzésen Finnország Belgiummal találkozott. A végletekig szoros mérkőzésen végül remek harmadik negyedbeli játékának köszönhetően Finnország tudta megszerezni első győzelmét.
 
 
Az első játéknap eredményei:
 
A csoport:
Svédország - Németország 42-53
Olaszország - Horvátország 58-49
 
B csoport:
Franciaország - Magyarország 71-40
Izrael - Görögország 63-38
 
C csoport:
Spanyolország - Lettország 76-63
Szerbia - Lengyelország 49-48
 
D csoport:
Montenegró - Szlovénia 67-79
Belgium - Finnország 57-88
 
A második játéknap mérkőzései:
 
A csoport
Németország - Olaszország 13:00
Horvátország - Svédország 20:30
 
B csoport:
Görögország - Franciaország 15:30
Magyarország - Izrael 18:00 
 
C csoport:
Lettország - Szerbia 13:00
Lengyelország - Spanyolország 20:30
 
D csoport:
Szlovénia - Belgium 15:30
Finnország - Montenegró 18:00

 

Fotók: Fiba.basketball

Legnépszerűbb hírek

Vármegyei szövetségek