U16-os B divíziós fiú Eb: Hősies küzdelem, magabiztos győzelem Csehország ellen
15
Aug
2024
U16-os B divíziós fiú Eb: Hősies küzdelem, magabiztos győzelem Csehország ellen
2024. augusztus 15.  |  16:00
A csoportmérkőzések után a 9-16. helyért folytatódott a küzdelem. Sajnos a csapatban betegség miatt sok volt hiányzó, így extrán nehéz feladat várt a fiúkra.
 
Nohel kettesével vette kezdetét a mérkőzés, Bartik szerezte az első magyar pontokat, Zöldi találta meg szép passzal Kurfist. - írta a BB1.hu. Halasy dobott be két büntetőt, a mezőnyből Zalud felelt, Kurfis jókor volt jó helyen, így visszatette a támadólepattanót. Zalud fejezett be – némi szerencsével – egy gyorsindítást, Kurfis és Bartik révén azonban tudtuk növelni az előnyünk (6-12). Zalud távolról is pontos volt, Nosek a saját rontott dobását tette jóvá, Davidek triplájával átvette a vezetést Csehország. Körtvélyessy ziccere után Messele dobása szédült be, Kurfis zsákolt a lerohanásból, Davidek a büntetőt rontotta el a 2+1-hez. Bartik talált be a sarokból, a negyedben pedig több pont már nem esett, így 10 perc után egy ponttal álltunk jobban (18-19).
 
 
Pospichal egy pontot a vonalon hagyott, Bartik kettő, Halasy és Kurfis egy büntetőt dobott be. Körtvélyessy tempója volt jó, Krob hármasával hosszú idő után a csehek is pontot szereztek, Faragó Péter azonnal időt kért (22-25). Halasy tört be, Krob értékesítette a büntetőit, a magyar játékos aztán csak az egyiket. Egy időkérés után Sadovsky hármasával zárkózott fel egy pontra ellenfelünk, Zöldi két büntetője után Krob triplája mér az egyenlítést jelentette, Halasy viszont azonnal válaszolt, Körtvélyessy pedig bedobott két büntetőt. Nohel kosara után Zöldi 2+1-et mutatott be, nem sokkal később pedig már triplája után 10 ponttal vezettünk (33-43).
 
 
Novak nevéhez fűződtek a második negyed első pontjai, Pospichal második esélyből talált be, Zöldi süllyesztett el egy hármast. Halasy fejezett be egy gyorsindítást, Bartik triplája után Csehország időt kért (37-51). A szünet nem zavarta meg az Egis Körmend játékosát és egy újabb hármast bevágott, majd Zalud 2+1-e után még egyet, Novak büntetője után pedig Zöldi folytatta magyar triplák sorát (41-60). Davidek szólt hozzá a mérkőzéshez, Kurfis dobta be mindkét büntetőjét, a negyed végéig pedig jelentősen nem változott a differencia, így az utolsó 10 percnek 21 pontos előnnyel vágtunk neki (45-66).
 
 
A záró etap magyar triplával indult, amit Bartik szerzett, Sadovsky csinálta meg remekül magának a helyzetet, az első három percben csendesen csordogált a mérkőzés, természetesen ezt mi annyira nem bántuk, a csehek 48-69-nél kértek időt. Bartik újabb hármasa után Pospichal dobott be két büntetőt, Sadovsky is, de az utolsó három és fél percre így is 19 pontos magyar vezetéssel érkeztünk meg. Innen már nem volt visszaút a csehek számára, így a mieink hősies küzdelemben, a nehézségek ellenére is magabiztosan nyertek (57-79).
 
 
Csehország - Magyarország 57-79 (16-14, 17-29, 12-23, 12-13)
 
U16-os B divíziós férfi Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
Helyosztó mérkőzés (9-16.)
V.: Tsibouris, I. (GRE), Kuburovic, S. (MNE), Stasiev, D. (MDA)
 
Csehország: Zalud 11/3, Buben 2, Krob 11/9, Nosek 2, Nohel 5. Csere: Broda 1, Messele 2, Sadovsky 8/3, Pospichal 5, Novak 3, Davidek 7.
 
Magyarország: Bartik 27/21, Zöldi 16/9, Halasy 13/3, Körtvélyessy 6, Kurfis 15. Csere: Puskás 2.
 
Forrás - BB1 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek