Szlovákia legyőzésével hangolt U16-os fiú válogatottunk az Eb-re
05
Aug
2024
Szlovákia legyőzésével hangolt U16-os fiú válogatottunk az Eb-re
2024. augusztus 5.  |  17:54
U16-os fiú válogatottunk a hétvégén lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a héten kezdődő korosztályos B divíziós Európa-bajnokság előtt.
 
A mieink Szlovákiát fogadták a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban, és nagy hajrával végül 6 ponttal diadalmaskodtak a félidőben és 30 perc játék után is 10 ponttal vezető szlovákok ellen.
 
 
Magyarország U16 - Szlovákia U16 79-73 (21-22, 14-23, 15-15, 29-13)
 
U16-os fiú válogatottak felkészülési mérkőzése
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont
V.: Horváth Cs., Dr. Popgyákunik B., Váci M.
 
Magyarország U16: Puskás -, Zöldi 2, Halasy 16/3, Szafkó -, Kurfis 16. Csere: Gáspár V. -, Pavlík 8, Gáspár B. 4, Bakai 2, Bartik 19/9, Asztalos 10/6, Körvélyessy 2.
 
A szlovákok legyjobb dobói: Pukancík 24/9, Randuska 17/6, Boros 10/6, Kubala 10/3.
 
 
Faragó Péter szövetségi edző nyilatkozata a találkozóról:
 
"Az utolsó felkészülési mérkőzésen szerettünk volna mindent bevetni a védekezési és támadási taktikai elemeinkből. Végül sikerült is ezekkel nyerészkednünk a végén, de hiányérzetem volt az ember elleni védekezésünk és támadási sebességünk kapcsán. A meccs első félidejére az volt jellemző, hogy amit kipróbáltunk, az kevésbé működött. Általában elmondható, hogy nem tudtuk meccselni a szlovák csapat energiáját és agresszivitását. A harmadik negyedben jött egy szerkezetváltás, ami csak az eredmény tartására volt jó. A negyedik negyedben pedig a védekezésváltásunk bejött, ellenfelünk elfáradt, és át tudtunk rohanni rajtuk, nekünk sikerült új lendületet venni. Örülök, hogy a csapat tudott alkalmazkodni, és erre szükség lesz az Eb alatt is, mert sok csapatnál nem vagyunk jobbak, így valamilyen taktikai húzással múlhatjuk majd felül őket. Gratulálok a győzelemhez, várjuk az Eb-t!
 
Szeretném kiemelni és megköszönni a gyerekek munkáját, amit elvégeztek az öt és fél hét alatt. Ehhez a terheléshez biztos nem voltak hozzászokva, de remekül vették az akadályokat az erőnléti edzőnk és masszőrünk hathatós segítségével. Köszönjük a szülők támogatását is, hogy hordozták a gyerekeket a csöppet sem könnyű felkészülés alatt. A csapatból kimaradó játékosok pedig egy kosárlabda szempontból nagyon hasznos felkészülésen vehettek részt, és ezzel a tapasztalattal felvértezve húzóemberei lehetnek a következő U16-ba lépő generációnak."
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek