3x3 WS: Nem jött össze a továbbjutás Bordeaux-ban
11
Jul
2024
3x3 WS: Nem jött össze a továbbjutás Bordeaux-ban
2024. július 11.  |  10:00

A bordeaux-i FIBA 3×3 Women’s Series tornán a kedvezőtlen időjárás miatti többször halasztást követően szerdán késő délelőtt játszotta le a csehek elleni csoportmeccsét a Jáhni Zsófi, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Wentzel Nóra összeállítású csapatunk. A mieink hosszabbítás után 16-14-es vereséget szenvedtek és így búcsúztak a tornától.

Mindkét gárda összecsapott kedden Franciaországgal. A csehek legyőzték a házigazdát, míg a mieink egy szoros mérkőzésen 14-11-re maradtak alul. Ezúttal a csehek kezdtek jobban és a találkozó elején 3-0-s előnyre tettek szert. A folytatásban azonban rendeztük a sorokat: betalált Jáhni Zsófi, miközben Szabó Fanni és Szirony Dorina duplát értékesített. 7-6-nál teljesen nyílt lett az összecsapás. Amikor pedig Wentzel Nóra duplája is célt ért, 8-8-nál egyenlítettünk.

A hajrában 13-9-re megugrottak a csehek. Wentzel Nóra két újabb duplájával azonban 14-13-ra szépítettünk. Jáhni Zsófi révén egyenlíteni is tudtunk is a végjátékban. A rendes játékidőben már nem született döntés, 14-14-ről érkezett el a hosszabbítás. A 14 szerzett pont azt jelentette, hogy a csehek biztosan előzték a franciákat és így továbbjutók voltak. Nekünk pedig egypontos siker is elég lett volna a negyeddöntőhöz. A 3×3-ban azonban egy hosszabbítás már nagyon kiélezett szituáció. Végül a mi kísérleteink lejöttek, a csehek pedig egy duplával lezárták a meccset.

 

GYŐR - CSEHORSZÁG 14-16

FIBA 3x3 Women's Series Bordeaux Stop 2024
Bordeaux, Franciaország

Győr: Jáhni Zsófia 4, Szabó Fanni 2. Wentzel Nóra 6, Szirony Dorina 2.

Csehország: Kateřina Galíčková 1, Petra Malíková 5, Karolina Sotolova 5, Kristýna Brabencová 5.

Vármegyei szövetségek