3x3 WS: Negyeddöntős a magyar csapat Fribourg-ban
04
Jul
2024
3x3 WS: Negyeddöntős a magyar csapat Fribourg-ban
2024. július 4.  |  22:00

Vereség az Egyesült Államoktól a fribourg-i nyitányon

A FIBA 3×3 Women’s Series fribourg-i állomásán privát csapatunk, a Győr az első mérkőzésén 17-7-re alulmaradt az Egyesült Államok válogatottjával szemben.

A mieink Jáhni Zsófi, Szabó Fanni, Szirony Dorina és a szakágban debütáló Wentzel Nóra négyesével készültek a tornára. Az amerikaiak pedig Kennedy Brown, Cierra Burdick, Sydney Taylor és Hailey Van Lith összeállításban léptek pályára. Cierra Burdick és Hailey Van Lith világbajnokok 2023-ból és tagjai az olimpiai gárdának is.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Rendre az amerikaiak szereztek vezetést, de Szirony Dorina, Wentzel Nóri és Jáhni Zsófi találataival tartottuk a lépést. Végül 3-3 után az első megszakítást megelőzően ugrott meg USA. A szusszanásnyi pihenőre már 7-3-as amerikai előnyről érkeztünk.

A mérkőzés középső szakaszában pontszegény mederben haladt a küzdelem. Az első pontot USA serezte, de aztán Szabó Fanni és Wentel Nóri találataival 8-5-re szépítettünk. Volt labdánk ennél is közelebb kerülni, de ekkor lejöttek a kísérletek. A második megszakítás 9-5-ről jött el.

A mérkőzés hajrájában nyílt ki az álló. Az utolsó három percben 15-5-re megugrott USA. Ezt követően  Jáhni Zsófi és Szirony Dorina még jegyzett egy-egy pontot, de ekkor az amerikai siker már nem forgott veszélyben.

USA korábban a Fribourg alakulatát 21-8-ra verte, így veretlenül megnyerte a csoportot. A második továbbjutó hely sorsa 19 óra 40 perctől a magyar lányok és a Fribourg között dől el. Egyszerű a képlet, aki nyer, az folytathatja a pénteki negyeddöntőben.

 

USA - GYŐR 17-7

FIBA 3x3 Women's Series Fribourg Stop 2024
Fribourg, Svájc

USA: Cierra Burdick 4, Hailey Van Lith 3, Sydney Leah Taylor 6, Kennedy Lauren Brown 4

Győr: Jáhni Zsófia 2, Szabó Fanni 1, Wentzel Nóra 2, Szirony Dorina 2.

 

Negyeddöntős a magyar csapat Fribourg-ban

A fribourg-i FIBA 3×3 Women’s Series tornán privát csapatunk, a Győr a második csoportmeccsén 20-9-re legyőzte a házigazda Fribourg együttesét és ezzel kivívta a negyeddöntős szereplés jogát.

Csoportunkat az Egyesült Államok két magabiztossal sikerrel a papírformának megfelelően megnyerte. A második továbbjutó helyért a magyar és a svájci gárda ki-ki meccset vívott. Ennek elején Szirony Dorina és Wentzel Nóri találataival igyekeztünk gyorsan magunkhoz ragadni a kezdeményezést.

Jó ritmust kaptak el a mieink. A hazaiak még két alkalommal, 2-2-nél és 3-3-nál egyenlítettek, ezt követően azonban nem volt megállás. Az első megszakításig 7-3-ra léptünk el. Ezen 4-0-s futás alkalmával Jáhni Zsófi is feliratkozott a pontszerzők közé.

A találkozó középső szakaszában Szabó Fanni állt csapatunk élére. Két gyors találatát követően már 10-4-re mentünk. Gyorsan növeltük az előnyünket. A második szusszanásnyi pihenő előtt Jáhni Zsófi is megvillant, így 11-4-ről érkezett el a megszakítás.

A hajrába fordulva stabilan őriztük a vezetést. Szabó Fanni büntetőivel az utolsó percbe érve lépte át a 10 egységet a differencia. A helyezések meghatározásánál minden szerzett pontnak lehet jelentősége. Tudták ezt a lányok is, így a magabiztos vezetés tudatában sem vettünk vissza. Az utolsó fél percben Wentzel Nóri és Szirony Dorina talált be.

A mieink az A-csoport győztesével, Hollandiával találkoznak a negyeddöntőben. Az összecsapást pénteken 13 óra 15 perctől rendezik.

 

GYŐR - FRIBOURG 20-9

FIBA 3x3 Women's Series Fribourg Stop 2024
Fribourg, Svájc

Győr: Jáhni Zsófia 6, Szabó Fanni 4, Wentzel Nóra 8, Szirony Dorina 2.

Fribourg: Alice Mauler, Tamara Détraz 3, Charlotte Sophie Kohler 1, Michaela Borg 5.

Vármegyei szövetségek