Légiós körkép: Hanga Ádám szerb bajnok lett
10
Jun
2024
Légiós körkép: Hanga Ádám szerb bajnok lett
2024. június 10.  |  12:25
 
A Crvena zvezda múlt héten másfél mérkőzést játszott: a szerb bajnokság fináléjának első meccsét 89-88-ra nyerte a nagy rivális Partizan ellen, aztán ahogy arról beszámoltunk már, a második találkozó a Partizan szurkolói rigmusai és nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt. A zvezda 20-0-lal nyerte ezt az összecsapást, így a két győzelemig tartó döntő véget ért, méghozzá a piros-fehérek győzelmével. Hanga Ádám ugyan még sérült volt, kézközépcsonttörése miatt továbbra sem játszott, de így is elmondhatja magáról, hogy idén megnyerte az ABA Ligát, a szerb kupát és a szerb bajnoki címet is.
 
 
A Trefl Sopot mindkét meccsét elveszítette a múlt héten a lengyel bajnokság döntőjében, a King Szczecin otthonában (75-59, 81-76), így ma este az életben maradásért lép pályára, hazai környezetben, az ötödik találkozón. Váradi Benedek elsőre 5 pontot, illetve 2-2 lepattanót és gólpasszt jegyzett 1 szerzett labda mellett (4 VAL). A legutóbbi ütközet sokkal szorosabb volt, bár itt is ellépett a Szczecin a harmadik negyedben. Ezen a meccsen 3 pont és 1 lepattanó került Váradi neve mellé.
 
 
 
A hölgyekre áttérve a Minnesota Lynx 2-1-et hozott a héten a WNBA-ben - legyőzte idegenben a Los Angeles Sparksot (62-86), egyetlen ponttal maradt alul a Phoenix Mercury otthonában (81-80), majd nagyon simán verte hazai pályán a Seattle Stormot (83-64), így 8-3-mal továbbra is vezeti nyugatot. Juhász Dorka a Sparks ellen 6 pontot és 1 lepattanót, a Mercury ellen 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát, a Stormmal szemben pedig 2 pontot, 4 lepattanót és 2 blokkot hozott.
 
 
 
 
Fotó (1) - KK Crvena Zvezda facebook
Fotó (2) - Bartosz Kurnatowski | Krzysztof Polaczyk
Fotó (3) - Minnesota Lynx twitter

Vármegyei szövetségek