Nate Reuvers: Szerettem Gasper Okornnal dolgozni
08
Jun
2024
Nate Reuvers: Szerettem Gasper Okornnal dolgozni
2024. június 8.  |  09:10
Mint arról tegnap beszámoltunk, új honosított játékosa van férfi válogatottunknak Nathan Reuvers személyében. Csapatunk új magasembere a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott:
 
 
– Mi az ön története, ami a magyar állampolgárság felvételéhez vezetett?
 
– Az ügynökömön keresztül vettük fel a kapcsolatot a magyar szövetséggel – válaszolta a Nemzeti Sportnak Nathan Reuvers, a magyar férfiválogatott 25 éves, 211 centiméter magas, az előző évadot az euroligás spanyol Valenciánál töltő, pénteken honosított amerikai centere. – Megbeszéltük a részleteket, hogy mit is jelent ez nekem, mivel jár a megállapodás, és aztán úgy döntöttem, csináljuk. Kellően izgatott vagyok a szerepvállalásommal kapcsolatban.
 
– Jól sejtem, hogy Gasper Okornnak, a válogatott szlovén szövetségi kapitányának elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy csatlakozhatott a nemzeti együtteshez?
 
– Igen, így van, a horvát Cibona Zagrebnél ő volt a vezetőedző, amikor odakerültem 2021-ben. Szép és jó emlékeim vannak az első európai idényemből, kupát nyertünk és bajnokok lettünk, Gasperrel pedig nagyszerű viszony alakult ki, szerettem vele dolgozni. Nyilván nagy előny, hogy őt ismerem.
 
– Mi a helyzet a kerettagokkal?
 
– Az Euroligában Hanga Ádám, a spanyol ACB-ligában Golomán György ellen játszottam, a többieket most ismertem meg. Eddig csak jót tudok mondani új csapattársaimról, akikkel itt, a székesfehérvári edzőtáborban találkoztam.
 
 
– Mennyire van képben az Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban?
 
– Tudom, hogy Izlandtól és Olaszországtól kikaptunk, így a következő „ablakban”, novemberben nyerni kell legalább egy meccset a törökök elleni kettőből.
 
– Hogyan értékelné első valenciai évadát?
 
– Sokszor voltunk fent és lent, igazi hullámvasút volt a teljesítményünk. Akadt néhány jó sorozatunk, de a végére kicsit szétestünk, nem bírtuk a kettős terhelést, amit az Euroliga és az ACB-liga megkövetel. A spanyol playoffban a döntőbe is bejuthattunk volna, ám a rájátszásban nagyszerűen teljesítő, azóta már finalista Murcia kiejtett minket a negyeddöntőben.
 
– Minnesotában, Lakeville-ben született és ott is járt középiskolába – mit érdemes tudni az otthonáról?
 
– Szép város Lakeville, jó volt ott felnőni, nívós iskolái vannak, és egyértelműen kosárlabda-központú a város.
 
 
– Igaz, hogy focikapus volt?
 
– Igen, és bármilyen hihetetlen, jól védtem! Főleg ahhoz képest, amilyen magas voltam. De mellette baseballoztam és kosaraztam is 16 éves koromig, utóbbiban voltam a legtehetségesebb, ezért választottam végül ezt a sportágat.
 
– Két éve szerepelt az NBA nyári ligájában is – vannak tervei az észak-amerikai profi bajnoksággal kapcsolatban?
 
– Természetesen, hiszen az NBA a világ legjobb és legerősebb bajnoksága. Ugyanakkor nem görcsölök rá, hogy mindenáron be kell kerülnöm, mert nem kell ott játszani ahhoz, hogy valaki szép és eredményes karriert fusson be.
 
– Székesfehérváron marad az edzőtábor végéig?
 
– Ez a terv, de a feleségem 38 hetes várandós, bármikor elindulhat a szülés Valenciában, ha úgy alakul, azonnal visszautazom.
 
 
Hogy mit mondott Reuversről egykori edzője és a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gasper Okorn, azt az NSO-n elolvashatjátok!
 
 
 
 
Forrás - NSO.hu
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek