Kerekesszékes bajnokság: A Soproni Tigrisek SE a bajnok
30
May
2024
Kerekesszékes bajnokság: A Soproni Tigrisek SE a bajnok
2024. május 30.  |  10:30
A Soproni Tigrisek SE ötödik bajnoki címét szerezte meg a vasárnap, Székesfehérvárott zárult kerekesszékes kosárlabda bajnokságban. A záró fordulóban a Tigrisek előbb a PTE PEAC Rolling Basket csapatát győzték le, majd az első két hely sorsát eldöntő találkozón magabiztosan nyertek a DVTK ellen. A Soproni Tigrisek SE ezzel idén a kupagyőzelem után a bajnoki aranyérmet is megszerezte.
 
A második helyen a DVTK végzett, ezzel a diósgyőriek előbbre léptek, hiszen megelőzték a harmadik helyen zárt, sokszoros magyar bajnok Törekvés SE-t. A negyedik helyen a Nyíregyházi Kosárlabda Klub, az ötödiken pedig a PTE PEAC Rolling Basket végzett.
 
 
A Tigrisek ezen a meccsen is megemlékeztek a nemrég elhunyt Magyar Andrásról, a kerekesszékes kosárlabda honi megalapítójáról, a Tigrisek és a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott korábbi edzőjéről.
 
A záró forduló előtt a DVTK még reménykedhetett az aranyérem megszerzésében, ha legyőzi a soproniakat, de a Tigrisek nem adtak esélyt, hiszen magabiztosan, 81-50-re nyertek. Igazi kosáresőt láthattak a nézők ezen a mérkőzésen: a bajnokság legjobb pontátlagával rendelkező Cirkovic Zeljko egymaga 48 pontot szerzett.
 
A Tigrisek 42-36-ra győztek a PTE PEAC Rolling Basket ellen, a további két mérkőzésen pedig a DVTK 55-14-re nyert a Nyíregyházi Kosárlabda Klub ellen, míg a bajnokság utolsó mérkőzésen a pályán a pécsiek nyertek, de mivel nem tudták a versenykiírásban előírt pontokat hozni, ezért az NYKK nyert 2-0-ra.
 
 
A Soproni Tigrisek bajnoki aranyérmes csapata: Cirkovic Zeljko, Oszolik Péter, Nyúl Szabolcs, Horvát József, Szakonyi Imre István, Vezmar Goran, Baricza Tibor, Molnár Attila, Mesterházy Zsolt, Daróczi Dániel, Faddi Csaba, edző: Nagy Tamás.
 
A Tigrisek erre az alkalomra feliratozott egyen pólóban vehették át a kupát és az aranyérmeket, amely után pezsgővel ünnepelték ötödik bajnoki címüket.
 
 
A díjkiosztón a résztvevőket Pantl Péter, az MKOSZ elnökségi tagja köszöntötte, aki a kupákat, érmeket, okleveleket együttesen adta át Beliczay Krisztiánnal, Janovics Lászlóval és Nagy Tamással. Utóbbiak az MKOSZ fogyatékkal élő kosárlabdázók bizottságának elnöke és bizottsági tagjai.
 
 
A kerekesszékes kosárlabdázók számára a nyáron válogatott program következik, és elkezdődik a felkészülés a 2025-ös C csoportos Európa-bajnokságon való részvételre. 

Vármegyei szövetségek