Elődöntős női válogatottunk a 3x3-as olimpiai selejtezőn
19
May
2024
Elődöntős női válogatottunk a 3x3-as olimpiai selejtezőn
2024. május 19.  |  16:30

A debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn a magyar válogatott 16-9-re legyőzte Csehországot és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol 19 óra 5 perctől Németország lesz a rivális.

Zsúfolásig megtelt a lelátó Debrecenben a negyeddöntőre. A képlet végtelenül egyszerű volt. A győztes megőrzi esélyét az olimpiai kvótára, a vesztesnek összetörnek a párizsi álmai. Az első percben 2-0-s előnyre tettek szert a csehek, de Papp Dia és Kiss Virág révén gyorsan egyenlítettünk. A gyors egyenlítéssel pedig a kezdeti izgalmak is elmúltak. A harmadik perc feléhez érkezve Virág villanásával a vezetést is átvettük. Ezt az előnyt pedig Böröndy Vivi erősítette meg egy büntetővel 4-2-nél. Erről az állásról érkezett el az első megszakítás.

A mérkőzés középső szakaszát Kiss Virág találata vezette fel. Több lehetőség kimaradt, de Virág révén még tovább tudtuk növelni az előnyt. Öt perc után 6-2 állt az eredményjelzőn. Ráadásul a csehek összegyűjtötték a 6. faultjukat is. Minden kedvezett a mieinknek, de a csehek sem adták fel. A második megszakításhoz egy duplájuk után 7-5-ről érkeztünk.

A találkozó utolsó harmadában tudtunk profitálni a csehek faultgondjaiból. Böröndy Vivi büntetői, majd Szabó Fanni és Kiss Virág találatai 11-5-ös előnyhöz juttattak minket. Kedvező pozícióban volt válogatottunk. Két kihagyott büntető és egy eladott labda azonban elég 3×3-ban, hogy újra kiegyenlítettebbé váljon egy találkozó. A csehek 11-8-ra szépítettek. Időkérés után viszont Szabó Fanni 12-8-ra alakította az eredményt.

Másfél perc volt vissza. A csehek már csak szépíteni tudtak. A mérkőzést Böröndy Vivi dudaszós találata koronázta meg. Ekkor már felállva tombolt a lelátó. Mindenki tudta mit jelent ez az eredmény. Elődöntős a magyar válogatott. 19 óra 5 perctől Németország lesz a rivális. A németek hosszabbítás verték Japánt. Egy győzelemre vagyunk az olimpiától.

 

 

MAGYARORSZÁG - CSEHORSZÁG 16-9

FIBA 3x3 Olympic Qualifying Tournament 2024, negyeddöntő
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Kiss Virág 8, Papp Dia 1, Szabó Fanni 2, Böröndy Vivi 5

Csehország: Kateřina Galíčková, Kateřina Suchanová 5, Alžběta Levínská 2, Anna Rylichová 2

Vármegyei szövetségek