Fiú junior: Sopron - Pécs döntőt rendeznek
27
Apr
2024
Fiú junior: Sopron - Pécs döntőt rendeznek
2024. április 27.  |  22:46

A DEAC megszerezte első győzelmét

Az első napon a debreceni és a szegedi fiúk is kikaptak az országos döntőn, a másodikon viszont a DEAC-nak már volt oka az örömre, mert magabiztos győzelmet aratott.

 

Nagyon jól kezdték a mérkőzést a debreceni fiúk, hamar jelentős előnyre tettek szert, ami meghatározta a meccs végkimenetelét. A nagyszünetben 47-25-re vezettek, innen pedig már nem volt visszaút a Szegednek. Ugyanakkor mindent megtett Mike János együttese, a harmadik negyedet meg is nyerte, ám a fordításra nem volt esélye.

A mérkőzés legjobbja, a DEAC játékosa, Fekete-Gál Csongor volt, aki dupla-duplázott, 23/9 pontot dobott, 11 lepattanót szerzett, volt 6 kiharcolt faultja, 7 szerzett labdája és 4 gólpassza – 41-es VAL-mutatóval zárt.

Pethő Ákos: – Gratulálok a fiúknak, mert fejben összetették magukat erre a meccsre. A második félidőben ismét megmutattuk kétarcúságunkat, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Elismerésem a Szegednek!

Mike János: – Gratulálok a DEAC-nak a győzelemhez, sok sikert kívánok nekik az utolsó napra. Azt gondolom, a tegnapi mérkőzés mind fizikálisan, mind érzelmileg sokat vett ki a fiúkból, a debreceni csapat pedig úgy jött ki erre a találkozóra, ahogy kell, keményen, fizikálisan, így reális esélyünk nem volt ma meglepetést okozni. Próbálunk regenerálódni a holnapi napra.

 

DEAC KA U18/A–Szedeák U18/A 85-57 (22-11, 25-14, 21-23, 17-9)

Fiú junior országos döntő.
Vezette: Szőts Dávid István, Földesi Marcell, Fenyvesi Zénó.

DEAC KA U18/A: Fekete-Gál 23/9, Szentkuti 21/15, Varga F. 7, Orbán 5/3, Szabó-Zsámba 11. Csere: Váróczy 6/6, Szász-Veres 3/3, Szafkó 4, Fekete 3/3, Makray, Csécsei 2. Vezetőedző: Pethő Ákos.

Szedeák U18/A: Laluska 11/3, Vilmányi 12/3, Papp 13/9, Kis V. 4, Krisztin. Csere: Körtvélyessy 11, Balikó 6, Mészáros, Sass, Ország-Sugár, Kajtár, Farkas. Vezetőedző: Mike János.

 

 

Jól dobott a Vasas, száz pont felett állt meg

Nagy energiákat mozgósított a Vasas Akadémia a második mérkőzésén, aminek meg is lett az eredménye, nagy különbséggel győzött a KASI ellen.

 

A Vasas és a KASI is kikapott az első napon, így mindkét csapat az első győzelméért szállt harcba. Hamar kiderült, hogy ki fogja megnyerni ezt a mérkőzést: az első negyed még szoros volt, ám a másodikban elléptek a fővárosi fiúk, a nagyszünetben már 50-30 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben tovább növelte előnyét a Vasas, s bár a kaposváriak végig odatették magukat, kereken negyvenpontos különbség lett a két csapat között (102-62).

A mérkőzés legjobbja a Vasas játékosa, Rosta Péter volt, aki dupla-duplázott, 28 pontot dobott, 11 lepattanót szerzett, emellett volt 9 kiharcolt faultja – 45-ös VAL-mutatóval zárt.

Harald Stein: – Jó mérkőzést játszottunk a Kaposvárral, ellenfelünk végig küzdött, egy pillanatra sem adta fel, kijár a tisztelet! Jó intenzitással játszottunk negyven percig, és sok területen elértük a határainkat. Megmutattuk azt is, hogy jobban dobó csapat vagyunk, mint amit a szezon alatti statisztika mutat. Természetesen az a célunk, a lehető legjobb helyezést érjük el, hasonló energiával szeretnénk kosarazni a harmadik meccsen is. Szép teljesítménnyel akarjuk befejezni a szezont.

Szőke Balázs: – Gratulálok a Vasas csapatának, nem volt kérdés a mérkőzés kimenetelét illetően! Rengeteg buta hibát vétettünk elsősorban védekezésben, amelyet kíméletlenül megbüntetett ellenfelünk. Próbáljuk összeszedni magunkat a holnapi helyosztóra.

 

Vasas Akadémia–KASI A 102-62 (20-17, 30-13, 32-18, 20-14)

Fiú junior országos döntő.
Vasas Akadémia: Hanzély 6/6, Rosta 28/3, Sass 16/12, Váradi 7, György J. 5. Csere: Szabó S. 4, Erdős 11, Nagy A. 1, Flanek 6, Szabó T., Sárik-Veress 18/18, Spanics. Vezetőedző: Harald Stein.

KASI A: Horváth Á., Pucz 12, Czink 13/6, Bogárdi 3/3, Bellai 6. Csere: Nagy B. 15/6, Látrányi 7/3, Gálos 4/3, Schlichter 2, Czeibert, Sághy. Vezetőedző: Szőke Balázs.

 

 

A Sopron győzött, és bent van a döntőben

Semmit sem bízott a véletlenre a bajnoki címre pályázó Sopron a Kecskemét elleni mérkőzésen, folyamatosan növelte előnyét, és végül magabiztosan győzött.

 

Miután a rájátszásban a Sopron végzett az élen a Piros csoportban, ráadául mindössze egy vereséggel, várható volt, hogy megoldja a feladatot. Carlos Vallejo együttese jól játszott a Kecskemét ellen, megnyerte az első három negyedet, így nem adott esélyt az egyébként derekasan küzdő ellenfélnek. Dusan Markovic csapata ugyan behúzta az utolsó felvonást, de ez már nem osztott, nem szorzott: a soproniak vasárnap az aranyéremért küzdhetnek, a kecskemétiek pedig a harmadik helyért.

A mérkőzésen dupla-duplázott a Sopron játékosa, Tallós Levente, aki 14 pontot dobott és 11 lepattanót szerzett.

Dusan Markovic: – Gratulálok a Sopronnak, totálisan megérdemelték a mai győzelmet. Büszke vagyok a csapatomra, amiért a végsőkig küzd, és a legjobbját próbálja nyújtani egészen a lefújásig. Várjuk a holnapi megmérettetést.

Carlos Vallejo: – Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek, főleg az edzőnek! A csapatuk talán nem a legjobb kerettel rendelkezik, de a legkeményebb ellenfélnek bizonyul mindig, főleg védekezésben. A saját játékosaimról pedig annyit, hogy nagy erőt demonstráltak, elérték a maximumokat, ami nagy előrelépés volt a tegnapi produkció után. Közelítünk az igazi karakterünkhöz, ami egy jó dolog, mindenképp örülni kell neki, de a munka itt még nincs befejezve! Készülünk a következő mérkőzésre.

 

Kecskeméti KA–Soproni SI KA SKC/A 52-71 (15-22, 12-18, 15-23, 10-8)

Fiú junior országos döntő.
Vezette: Téczely Roland, dr. Nagy Zsombor, Váczi Mihály.

Kecskeméti KA: Szemerédi 5, Fellegi 7/3, Veliczky 3, Kertli 9/3, Pettner 2. Csere: Asztalos 8/6, Rajnoha 7/3, Csillag 6, Jambrik, Kenderes 3/3, Kovács Á. 2, Lázár. Vezetőedző: Dusan Markovic.

Soproni SI KA SKC/A: Tallós 14, Gadácsi 14/12, Keller 4, Flasár 4, Palotai 17/3. Csere: Kovács Á. 9/6, Nyerges 6/3, Monostori 3, Ölbey, Béres, Hawkins, Radványi. Vezetőedző: Carlos Vallejo.

 

 

Nagyon izgalmas, férfias meccset vívott egymással a Budapesti Honvéd és a házigazda NKA Pécs a döntőbe jutásért, végül utóbbiak örülhettek

 

Várható volt, hogy kemény, kiélezett mérkőzést vív majd egymással a Budapesti Honvéd és az NKA Pécs, hiszen két hasonló erőt képviselő csapat találkozott. Az első negyedben a házigazdák akarata érvényesült, akik nagyon megszórták a nem túl acélosan védekező fővárosiakat, kereken harminc pontot dobtak. A második tíz percben aztán pont az ellenkezője történt, a Honvéd beleadott apait-anyait, és nem csak egyenlített, hanem a nagyszünetben már vezetett is (44-41).

Persze ezzel semmi sem dőlt el. A folytatásban a pécsi fiúk nagyon összeszedettek, taktikusan, okosan játszottak, aminek meg is lett az eredménye. Az utolsó negyed előtt már hat ponttal vezettek (57-63), előnyüket pedig a hátralévő időszakban tovább növelték, így végül 87-73-ra győztek, és készülhetnek a Sopron elleni döntőre.

A mérkőzés legjobbja a Honvéd játékosa, Márkus Balázs volt, aki dupla-duplázott, 17 pontot dobott és 13 lepattanót szerzett, 36-os VAL-mutatóval zárt.

Sipos Péter: – Gratulálok a Pécsnek! Úgy gondolom, férfias küzdelem volt, amely során a higgadtabb csapat nyert. Büszke vagyok a fiúkra, hogy nem adták fel, és negyven percig mentek. Készülünk a bronzmérkőzésre, és bízunk a sok munkában, amit elvégeztünk.

Bojan Salatic: – Gratulálok a Honvédnak, maximális tiszteletem az edzőjüknek, kiváló munkát végez a srácokkal! Nagyon fontos volt ezen a mérkőzésen, hogy higgadtak tudtunk maradni, és rendben volt a védekezésünk. Most el kell felejtenünk ezt a találkozót, és a döntőre kell koncentrálnunk. A játékosaimnak is gratulálok, és bízom benne, hogy egy jó mérkőzést fogunk játszani!

 

Budapesti Honvéd SE/A–NKA Pécs A 73-87 (22-30, 22-11, 13-22, 16-24)

Junior fiú országos döntő.
Vezette: Horváth Csongor, dr. Popgyákunik Balázs, Nyíri Péter.

Budapesti Honvéd SE/A: Márkus 17/3, Sziegl 9/3, Gyenge 4, Kiss M. 6, Kozári 19/15. Csere: Bartos 8/6, Lőrincz 3, Puskás, Halupka 7. Vezetőedző: Sipos Péter.

NKA Pécs A: Lukácsi 15/6, Emelieze 18/6, Mezőfi 13/3, Szita 11/3, Angyal 12/9. Csere: Pap 8/6, Fonyó 8, Vajda 2, Török-Papp, Mucha, Teszárik, Balázs B. Vezetőedző: Bojan Salatic.

 

 

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek